Het is klein en het babbelt, Persoonlijk

The reversed bucket list

Een tijd geleden publiceerde ik voor de 30 weeks challenge een paar punten van mijn enorme bucket list. De dingen die ik niet zozeer voor mijn dood wil bereiken (want dat vind ik een luguber idee) maar meer die ik graag wil doen of beleven in mijn leven. Vandaag wil ik juist stilstaan bij het tegenovergestelde: the reversed bucket list.

Ik denk dat we namelijk te weinig stilstaan bij die dingen en meer kijken naar wat nog moeten doen in plaats van wat we al bereikt hebben. Terwijl het juist zo fijn positief en motiverend is om naar te kijken. Daarom een overzicht van dingen die ik al van mijn lijst kon strepen of waar ik trots op ben.

WP_20160221_14_26_58_Pro (2)

1 | Muzikanten die ik live heb gezien – Mijn bucketlist bestaat grotendeels uit muzikanten die ik graag een keer van dichtbij wil bewonderen. Een deel daarvan heb ik nog niet gezien of zal ik nooit zien (sommigen zijn echt te onbereikbaar) maar ik heb er ook een groot aantal al wel gezien. Zoals: First Aid Kit (liefde!), Mumford & Sons, Katzenjammer en The Kooks.

2| Mijn diploma’s  – In 2012 slaagde ik voor mijn havo-examen en begon ik aan mijn twee jaar vwo. Oh, wat was ik trots dat ik dat diploma in 2014 ook mocht ophalen. Met geen enkele onvoldoende zelfs nog. Een beetje voorzichtig zette ik daarna op mijn bucket list dat ik graag mijn propedeuse wilde halen en het liefst ook in één jaar. Ook die droom kwam na hard werken uit dus nu is mijn bachelor de volgende op het lijstje. Soms voel ik het wel kriebelen als ik denk aan welke diploma’s ik al gehaald heb. Het zijn misschien maar papiertjes die niet veel zeggen, maar ik voel mij wel trots. Ik heb toch maar bewezen dat ik het kan.

3| Voor het eerst vliegen – Tja, hier was ik iets minder enthousiast over en ik keek er ook niet echt naar uit. Ik heb namelijk (nog steeds een beetje) vliegangst. Toch wilde ik het graag een keer proberen. Om je angsten te overwinnen moet je ze namelijk doorstaan. Afgelopen zomervakantie vloog ik samen met Vriendknul terug van Spanje naar Nederland. En dat ging best goed (oké op een paar keer huilen na dan).

4| Rijbewijs gehaald – Mijn rijles ervaringen zijn een verhaal op zichzelf. Mijn eerste rijschool vond ik verschrikkelijk vanwege de rijinstructeur en zijn manier van lesgeven (laten we daar maar niet op in gaan). De tweede rijschool was een stuk leuker maar ik kreeg enorm last van faalangst en een angststoornis, dus het duurde lang voordat ik een beetje op schoot. Dat ik mijn rijbewijs bij de tweede keer toch haalde, daar ben ik echt enorm trots op. Maar nog stoerder vind ik het dat ik het rijden alleen maar leuker ben gaan vinden naderhand.

5| Een aantal mooie plekken bezocht – Er zijn een hoop plekken waar ik heen wil, maar ook een hoop mooie plekken die ik al gezien heb. De regio Catalonië in Spanje zal altijd een plekje in mijn hart hebben vanwege de mooie en vele zomers die ik daar heb doorgebracht en vast nog wel vaker zal doorbrengen. Verder ben ik in Zweden geweest, heb ik prachtige plekken in Engeland mogen bewonderen (Brighton, Londen en Canterbury o.a.), veel van Frankrijk mogen zien (zoals Parijs), Toscane in Italië leren kennen en de overweldigende omgeving van Kroatië van dichtbij bewondert. Dit jaar gaat de reis misschien naar Tsjechië (als er genoeg geld is) en ook daar ben ik heel benieuwd naar.

Welke dingen horen thuis op jouw reversed bucket list?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Linda februari 22, 2016 at 08:32

  Ik heb ook wel eens zo’n lijst gemaakt, heel leuk om terug te kijken op wat je allemaal al gedaan en behaald hebt!
  Linda onlangs geplaatst…Mijn NYC bucket list + heb jij nog tips?My Profile

 • Reply Paul februari 22, 2016 at 09:28

  ik wil graag helicopter vliegen in de grand Canyon

 • Reply Hester februari 22, 2016 at 11:35

  Goeie om te doen. Het is leuk om te bedenken wat je nog allemaal wil, maar inderdaad ook wel heel waardevol om langer stil te staan bij wát je al allemaal hebt gedaan. Dat is stiekem echt al heel wat 🙂 Ik kwam net trouwens op je tumblr en wow die is echt behoorlijk mooi en inspirerend (en juist het tegenovergestelde van je blog which is cool, like, both of them).
  Hester onlangs geplaatst…Het leven in UtrechtMy Profile

 • Reply Citlali februari 22, 2016 at 17:05

  Wat leuk dat je er zo op terug kijkt! Zeker niet onbelangrijk 🙂 En omg The Kooks <3

 • Reply Olga februari 22, 2016 at 23:33

  Goed joh, van je rijbewijs. Ik heb ook geen leuke ervaringen gehad bij mijn eerste rijschool. Pas na een paar jaar en een tweede rijschool heb ik mijn rijbewijs gehaald. Ook prima, want nu heb ik hem toch.
  Olga onlangs geplaatst…Instagram #20My Profile

 • Reply Irma februari 23, 2016 at 13:21

  Munford en Sons live gezien? WHUT. JALOERS!
  Irma onlangs geplaatst…Op het nippertjeMy Profile

 • Reply Daenelia februari 24, 2016 at 22:08

  Dus wat ik behaald heb? In mijn ruim 4 decennia? Heb je even?
  In het laatste jaar alleen al kan ik zo vijf dingen bedenken. We hebben een pup, we hebben een keuken gebouwd, we hebben een ontzettend leuke kerst kunnen verzorgen voor onze familie, ik ben eindelijk weer boeken aan het lezen, en weer bezig met creatieve dingen. Allemaal erg leuk, en zaken waar ik blij mee ben.
  Daenelia onlangs geplaatst…A Bit of Fry and Laurie maakte mijn avond goedMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: