Het is klein en het babbelt

Week 16 – Zet je ipod/mp3 op shuffle en vertel iets over het nummer dat speelt.

https://www.youtube.com/watch?v=NucJk8TxyRg

 

There’s a rhythm in rush these days

Where the lights don’t move and the colors don’t fade

Leaves you empty with nothing but dreams

In a world gone shallow

In a world gone lean

Sometimes there’s things a man cannot know

Gears won’t turn and the leaves won’t grow

There’s no place to run and no gasoline

Engines won’t turn and the train won’t leave

I will stay with you tonight

Hold you close ’til the morning light

In the morning watch a new day rise

We’ll do whatever just to stay alive

We’ll do whatever just to stay alive

Well the way I feel is the way I write

It isn’t like the thoughts of the man who lies

There is a truth and it’s on our side

Dawn is coming

Open your eyes

Look into the sun as the new days rise

(Dit is een verkorte versie van de liedtekst)

Het nummer Stay alive van José Gonzales hoorde ik volgens mij voor het eerst in de film the Secret life of Walter Mitty (2013, niet de eerste verfilming uit 1947). De film zelf vond ik prachtig. Het verhaal vond ik ontroerend, de beelden en soundtrack nog veel mooier. De thema’s van dagdromen en reizen spreken mij ook erg aan.

De tekst van Stay alive past helemaal bij de film maar ik kan mij er zelf ook in vinden. Mensen staan vaak stil bij het idee dat de wereld onttoverd, grof en haastig zou zijn. Daardoor kijken ze niet meer naar de nieuwe kansen, de positiviteit en alles wat nog open ligt. Althans dat is mijn persoonlijke interpretatie van het nummer. Of het daar daadwerkelijk over gaat, geen idee. Ik vind het een fijne, positieve gedachte: Open your eyes, look into the sun as new days rise.

1 Reactie

  1. Ik vind de versie uit ’47 misschien wel veel interessanter. Weet ook niet waarom, hij pakte me meer.
    Daan onlangs geplaatst…Recensie | Marvel’s Jessica JonesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.