Het is klein en het babbelt

Week 15 – Met welk bekend persoon zou jij vijftien minuten door willen brengen?

Ik weet niet waarom ik bij het maken van deze challenge dacht dat vijftien minuten leuk zou zijn. Dat is namelijk veel te kort, maakt niet uit met wie je ze doorbrengt. Vijftien minuten is net genoeg voor een begroeting en één kop thee. Of een biertje, want het is natuurlijk veel leuker om in de kroeg zoiets te doen. In ieder geval, ik ‘beperk’ het maar tot een lijst van bekende (historische) personen waarmee ik graag vijftien minuten (of langer!) door wil brengen. Bij deze:

Alle afbeeldingen komen van de Wikipedia-pagina van deze personen. V.l.n.r: Marie Antoinette, Vincent van Gogh, The Beatles en Ben Howard.
Alle afbeeldingen komen van de Wikipedia-pagina van deze personen. V.l.n.r: Marie Antoinette, Vincent van Gogh, The Beatles en Ben Howard.

Marie-Antoinette

Op een of andere manier fascineert Marie-Antoinette, de vrouw van Lodewijk de 16e en daarmee koningin van Frankrijk van 1774 – 1792, mij enorm. Ze is de laatste koningin van voor de Franse revolutie (en dus degene die onthoofd werd) en er gaan veel verhalen rond over haar. Zo zou Marie-Antoinette gezegd hebben dat het Franse volk maar taart moest eten als reactie op de voedselschaarste en onvrede daarover. Nu schijnt dat dit helemaal niet waar is en dat die uitspraak pas veel later, na haar dood, is gedaan door iemand anders. Verder zou de vorstin eigenlijk lesbisch, een vreselijke bitch en totaal ongeïnteresseerd in het welzijn van Frankrijk zijn.

Ik wil graag háár kant van het verhaal horen want eigenlijk vind ik het maar zielig. Het arme kind was maar vijftien (!) toen ze werd uitgehuwelijkt en uit haar geboorteland Oostenrijk moest vertrekken. Nooit meer zou ze mogen terugkeren en tegelijkertijd rustte er, zonder dat haar keuze was, een enorme verantwoordelijkheid op haar schouders. Natuurlijk had ze geen interesse in politiek en regeren, welk kind van vijftien heeft dat wel? En dan nog, na je dood, roddelen mensen over je. Nee ik wil graag met Marie-Antoinette babbelen.

Vincent van Gogh

Weer iemand die destijds volledig onbegrepen was. We weten over Vincent van Gogh misschien iets meer feiten dan bij Marie-Antoinette maar toch is het altijd nog ons perspectief op het verhaal. Eén van de grootste mysteries is nogal altijd dat oor van Vincent (hakte hij hem er af? Waarom? Of wie deed het anders?) en daar zou ik ook graag antwoorden op willen hebben. Bovendien wil ik maar al te graag een gastcollege kunstgeschiedenis van meneer van Gogh himself. Dat zou toch een best leuk college zijn?

The Beatles

Het lijkt mij gewoon heel bijzonder om een avondje te gaan stappen met de jonge Beatles, dus niet de oude (en dode) knarren van nu. Gewoon de charmeurs van toen. En dan laat ik ze optreden in een kroegje als een wannabe-Beatles band. Kijken of mensen het door hebben muhaha!

Ben Howard

Van alle nog levende bekendheden die er zijn zou ik graag ook een keer Ben Howard willen ontmoeten. Hij maakt prachtige muziek en ik wil graag de verhalen achter zijn teksten/nummers horen. Plus ik wil wel een gitaarlesje van hem.

Verder zou ik graag willen kennismaken met Ed Sheeran, één van de eerste mensen ter wereld, First Aid Kit, Ed Sheeran en Emma Watson.

Met welke (al dan niet historische) bekendheid zou jij graag kennis willen maken?

3 Reacties

  1. Wat leuk om hierover na te denken. Voor mij zouden het er een aantal zijn… The Backtreetboys, Westlife, P!NK en de cast van Criminal Minds!
    Sas onlangs geplaatst…Geluksmomentjes van de afgelopen wekenMy Profile

  2. Wauw dat zijn eigenlijk best bijzondere mensen. Ik had er zelf nog niet zo diep over nagedacht om eerlijk te zijn, ik kwam op het koningshuis (maar meer het hele gezin van de koning en koningin) en Robbie Williams. 🙂
    annouska onlangs geplaatst…Kattenspam: #3My Profile

  3. Ik zou Michiel de Ruyter wel eens willen ontmoeten. En dan niet zo´n rare acteur, maar de held van vroeger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.