Het is klein en het babbelt

Tip: Westwing

*Gesponsord artikel

“Smaak moet je leren ontwikkelen.” Dat advies kreeg ik ooit van mijn oma. Niet dat ze vond dat ik een ontzettend lelijke smaak heb, ze doelde meer op zichzelf. Ze vertelde dat ze door de jaren heen had gemerkt dat haar smaak steeds veranderde en, naar haar mening, steeds beter werd. Het inrichten van je huis, wat wel en wat niet staat, dat moet je leren volgens mijn oma.

Met dat advies in mijn achterhoofd kijk ik de laatste tijd steeds vaker (en kritischer!) naar inspiratie voor inrichting. Naast dat ik namelijk moet weten hoe ik een eventuele studentenkamer in moet inrichten, overwegen Vriendknul en ik om heel heel misschien ergens dit jaar te gaan samenwonen (als we allebei in Nijmegen studeren). Dat betekent dus dat ik mijn brede, maar nogal tegenstrijdige, smaak (vintage! maar ook industrieel! en landelijk! en wit! en “ordinaire” Ikea!) moet combineren met Vriendknuls liefde voor hout en simpel (echt hij houdt heel veel van houten meubilair, meer dan ik).

Kortom, genoeg redenen om rond te kijken voor ideeën en ze op te slaan. Eén van de winkels waar ik zo nu en dan rondkijk is Westwing. Ik krijg regelmatig een nieuwsbrief van ze met toffe inspiratie. Toen ik van Westwing een mail kreeg met de vraag of ik misschien over hun winkel wilde schrijven hoefde ik niet lang na te denken.

Nu moet ik toegeven dat Westwing een heel ander concept heeft dan de meeste winkels. Hun website is bijvoorbeeld niet zomaar toegankelijk. Dat vond ik aan het begin lastig en verwarrend. Je kijkt niet zomaar makkelijk om de website. Door je mailadres op te geven krijg je toegang tot de website en krijg veel informatie over sales en inspiratie opgestuurd. Dat klinkt allemaal misschien overdreven maar het leuke is juist dat Westwing ook geen standaard producten verkoopt. Geen enkel product blijft continu verkrijgbaar, hun assortiment wisselt bijna iedere week. Bij allerlei andere winkels en merken kopen ze een gelimiteerd aantal producten in, die zij weer doorverkopen. Het levert echt een heel leuk gevarieerd aanbod op.

Soms zitten er meubels tussen die ik ietwat overdreven duur vind of die juist heel anders zijn dan de rest. Soms zitten er echt heel erg leuke, originele producten tussen. Op de pagina inspiratie (hier klikken) hebben ze de producten per categorie verdeeld, zoals bijvoorbeeld houten decoratie of sweet sixties. Het geweldige daaraan vind ik dat ze ook tips geven over hoe jezelf zo’n sfeer kan creëren. Ze geven bijvoorbeeld tips over welke soort meubelen, kleuren en materialen bij een bepaalde stijl passen. Een heel handig overzicht voor als je zelf al de spullen hebt maar niet weet hoe je het tot één geheel maakt.

In de onderstaande collage zijn een aantal producten te zien van Westwing die op mijn wishlist staan. Sommige zijn erg duur dus dat wordt nog even sparen voordat ik ze aan kan schaffen. Maar ik doe in ieder geval inspiratie genoeg op 

Producten via Westwing, bekijk hun website hier.
Producten via Westwing, bekijk hun website hier.

1. Wandkast Stella, multicolour, 95 x 95 cm, €325 – Oké dat multicolour mag wel iets minder maar verder vind ik het idee ontzettend tof.
2. Rek Lara, turquoise, 74 centimeter hoog, €153 – Gewoon liefde voor dit tafeltje/rekje.
3. Kubus Merle, wit, 35 centimeter hoog, €47 – Ik wil echt graag een kast maken op deze manier.
4. Schommelstoel Claudia, naturel, 69 centimeter breed, €184
5. Papieren slinger Filippa, groen/wit, €29
6. Vitrinekast Siena, antiek wit, 105 centimeter breed, €799

Wat vind jij van Westwing? Kende je de winkel al?

* Ondanks dat ik gevraagd ben door Westwing beïnvloedt dit op geen enkele manier mijn mening.

2 Reacties

  1. Ok heb ook een aanbod gekregen om over de website/shop te schrijven, maar weet nog niet zo goed hoe ik dat vorm wil geven. Zag dat ze er wel heel leuke kussens en hoezen verkopen, dus ik denk dat ik dat sowieso in een stukje opnoem. Wel duur he, allemaal. Ik werd even verliefd op een kleed en daarna moest ik huilen. :’)
    Olga onlangs geplaatst…Tag: Get to know your readers, ronde 2My Profile

  2. Die schommelstoel. Ik wiiil een schommelstoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.