Persoonlijk

Een beetje verliefd op de wereld.

Als ik naar vakantiefoto's kijk word ik ook steeds enorm gelukkig. Zoals bij deze foto uit Kroatië (2014)
Als ik naar vakantiefoto’s kijk word ik ook steeds enorm gelukkig. Zoals bij deze foto uit Kroatië (2014)

De zon die buiten schijnt. Een zacht, liefdevol zonnetje. Eén die je niet direct opmerkt maar die oh zo haar best doet om de wereld te voorzien van een beetje warmte. De grijs lucht trekt weg en de laatste druppels glijden via mijn raam naar beneden.

Op mijn laptop speelt instrumentale muziek. Van klassieke muziek tot er met filmmuziek, waaronder mijn favoriet We move lightly van Dustin O’Halloran. Ik bekijk ondertussen kunstwerken voor een tentamen en geniet van al het moois.

Ik luister maar al te graag naar het prachtige nummer Follow the sun van Xavier Rudd. De tekst van dit nummer is één grote levenswijsheid. “Breathe, breathe in the air, cherish this moment, cherish this breath. Tomorrow is a new day for everyone.” Ik koester die wijsheid. Beluister hem hier als je nieuwsgierig bent.

Ik lees verhalen en gedichten over grote en kleine zaken in het leven. Sommige dingen vind ik zo mooi verwoord dat ik ze opschrijf. Ik moet ze onthouden en terug kunnen lezen.

Op een middag regent het en kijk ik door mijn raam naar buiten. Ik zie iemand haastig zijn hond uitlaten. Buiten is het koud maar binnen kan ik mijn handen warmen aan mijn thee.

Diezelfde middag lees ik reacties op mijn blogs. Stuk voor stuk zijn ze uitgebreid, ontzettend leuk en lief. Ik verwonder mij over het feit dat mensen mijn verhalen lezen en de tijd nemen om te reageren.

Samen met Vriendknul lachen om de meest sullige dingen. Of samen koken. Of samen een serie kijken. Of samen mensen kijken. Of samen de meest onrealistische zomerplannen maken (want geldgebrek en zo).

Mutti die de stad in geweest en ineens ook iets voor mij meeneemt. Of samen met mutti door de stad lopen.
Vaders die allerlei onderwerpen verzint voor mijn blog en stiekem ook voor zijn eigen blog (jawel, hij blogt! Voor z’n werk weliswaar maar toch, hij vindt het hartstikke leuk)
Voor de verjaardag van mijn broer gaan we naar een bierproeverij in Nijmegen. Bijna de hele familie is bij elkaar (Vriend van zus moest werken) en we genieten volop. Ik maak me geen zorgen om school of andere zaken.

Op al deze momenten voel ik mij ineens ontzettend en intens gelukkig. Ik verwonder mij over alles wat de wereld te bieden heeft. Ik krijg de kans om die wereld te zien en het leven mee te maken. Al deze kleine dingen, de muziek op mijn laptop, de zon die schijnt en de reacties op mijn blog, ze maken mij blij. Ze zorgen ervoor dat ik een beetje verliefd ben op de wereld.

Wanneer ben jij verliefd op de wereld?

1 Reactie

 1. Jeej, wat fijn! Ik word helemaal vrolijk van je blogje. Een aantal van mij:
  – Geen gaatjes hebben bij de tandarts
  – Tante zijn van het leukste neefje van de wereld
  – Mijn hondjes <3
  – Vrije dagen
  – Shoppen en eten met mijn moeder
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.