Het is klein en het babbelt

Dit was januari

Januari
Elke eerste maandag van de maand blik ik terug op de afgelopen maand en ik kijk ik vooruit naar wat deze maand zal brengen.

IN JANUARI:

Ik weet niet of het aan mij lag maar in januari miste ik het ‘schone lei’ gevoel. Ik had tentamens (waarvan ik de uitslag liever niet wil weten), moest een hoop dingen afronden van het afgelopen semester en kreeg alvast huiswerk voor het volgende semester. Het was ontzettend druk en veel stress. Al moet ik daarbij wel trots zeggen dat mijn paniek- en angstmomenten minder waren dan ik verwachtte en ik ze beter onder controle had.

LAS IK

Er ist wieder da – Timur Vermes (De Bezige Bij, 2012) ***

Een boek waarin Hitler in Duitsland anno 2011 wakker wordt. Iedereen ziet hem aan voor een imitator en op die manier wordt Hitler weer razend populair in Duitsland. Dat terwijl Hitler teleurgesteld is in de staat waarin ‘zijn’ land verkeerd en grootse plannen heeft.
Het boek is een parodie op de hedendaagse Duitse samenleving en stelt goede, serieuze vragen. Wanneer gaat satire te ver en in hoeverre moet je satire serieus nemen? Het leest makkelijk en humoristisch weg, hoewel er af en toe lange monologen inzitten die soms storen. Het is ook wel handig als je iets weet van Duitse politiek want sommige dingen begreep ik daardoor minder.

Sterrenstof (ster) – Neil Gaiman (Luitingh, 1998) **

Stardust is één van mijn favoriete films en ik vond het verhaal altijd betoverend. Daarom was ik erg benieuwd naar het boek. Helaas maakte ik de fout om het in het Nederlands te lezen, daardoor veranderde het in een heel kinderlijk verhaal. Daarnaast vond ik, verrassend genoeg, het plot van de film beter. Lees mijn volledige recensie hier.

DEED IK

Veel tentamens dus. Maar ik ging ook naar de tentoonstelling The Political Line over Keith Haring, in de Kunsthal in Rotterdam. Eigenlijk was dat op 28 december maar in januari moest ik er nog een recensie over deze toffe tentoonstelling schrijven. Hij loopt trouwens nog tot 7 februari dus ik zou er zeker heengaan als je de tijd hebt (en geïnteresseerd bent).

IN FEBRUARI

Deze maand heb ik weer gewoon colleges en begin ik aan keuzepakket (een soort specialisatie) namelijk kunstbeleid & organisatie. Het gaat vooral over beleidsplannen opstellen, subsidie regelen, communicatie en de bedrijfsmatige kant van de kunst. Niet helemaal mijn ding maar juist uit mijn comfortzone, daarom ben ik er erg benieuwd naar. Verder zit februari aardig vol met verjaardagen en wil ik wat meer dingen zoals tentoonstellingen bezoeken. Daarnaast ga ik verder met mijn boekenchallenge.

WIL IK

• Minstens vier keer vegetarisch avondeten – Ik geef toe dit klinkt als heel weinig maar ik wil mijzelf een haalbaar doel geven. Wie weet ga ik er ver over heen.

• Oefenen met een wekelijkse schrijfoefeningen – En dan bedoel ik iets anders dan bloggen, haha!

• Een lief berichtje voor iemand achter laten in het openbaar vervoer – Gewoon om iemands dag beter te maken.

• Een keer hardlopen – Ja, ik moet er toch ook een keer in de winter aan geloven.

• Geld doneren aan een goed doel

Wat deed jij afgelopen maand en wat zijn je doelen voor deze maand?

6 Reacties

 1. Leuk om zo per maand doelen te stellen. Die van mij is ook meer te gaan hardlopen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Tosti, Stokke Xplory & HotelMy Profile

 2. 1 keer per week vegetarisch avondeten is een prima start hoor! Ben benieuwd welk goed doel je gaat kiezen. Hopelijk komt het nog goed met de tentamens.
  Mariska onlangs geplaatst…Kattenspam! En een vraagje …My Profile

 3. Fijn dat de paniek- en angstgevoelens minder waren en je ze onder controle had. 🙂
  Mooie doelen! Vooral het geld doneren en een lief berichtje achter laten voor iemand. Dat is nog eens een leuk voor een ander! Succes met je doelen en natuurlijk ook met het hardlopen. 😀
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #45 | Haar geknipt, ‘Wild’ & een blazende Schotse HooglanderMy Profile

 4. Haii, het ligt niet aan jou hoor! Ik had precies hetzelfde. Alles gaat door en ik ben elke dag weer blij als ik een dag ben doorgekomen. Ik had ook tentamens. Ik heb voor m’n Spaans een 8, maar voor andere vakken als o.a. financieel management houd ik m’n hart vast…. Voor de rest was januari wel leuk. Ik heb een fotoshoot gedaan voor school (ik ben vlogger als bijbaantje), ik heb de vakantiebeurs in Utrecht bijgewoond, de informatiebeurs van Djoser en een weddingbeurs die niet alleen westerse trouwjurken had, maar ook super mooie sari’s uit India <3! Deze maand was druk, hectisch maar gelukkig ook gezellig =]!

  1. Oeeh een acht is toch een netjes cijfer, wie weet valt het andere cijfer dan ook wel mee 🙂 En jouw januari klinkt heel tof!

 5. Mijn doel voor komende maand is foto’s bestellen en contact opnemen met mijn universiteit om zo dingen voor mijn studie te regelen. Vind ik trouwens super spannend, maar het moet toch maar eens gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.