Het is klein en het babbelt

Het ideale familiemoment

De tondeuse doos wilde graag op de foto. Een beetje mediageil was hij wel.
De tondeuse doos wilde graag op de foto. Een beetje mediageil was hij wel.

Een tijd geleden maakte mijn vader een tragische val waarbij zijn pink uit de kom schoot. Na nachtelijk ziekenhuis bezoek kwam hij terug met een pink in het verband. In die weken daarop werd het verband wel minder, maar zijn baard des te meer. Meneer was namelijk rechtshandig en kon door een pink die het af liet weten niet meer scheren. Nadat zijn baard steeds meer verwilderder besloot hij toch de tondeuse uit het stof te halen. Daarmee moest het namelijk wel lukken. Zo gezegd, zo gedaan. Sindsdien staart vanaf het kastje in de badkamer de doos van de tondeuse ons steeds aan. Niks mis mee maar laat het nou net zijn dat we een vrij vreemde tondeuse hebben.

Op de doos staat namelijk een stralend gezinnetje. Niet een heel stralend perfect gezinnetje, maar een vrij apart gezinnetje. En zo heeft de tondeuse ervoor gezorgd dat ik met een paar grote levensvragen op zit gescheept.

Ten eerste is de vader voorzien van een enorme bos haar, dat duidelijk in maanden niet meer is geknipt. Verder heeft hij een snor, een duidelijke baard en een paar woeste wenkbrauwen. Dat doet me toch denken: werkt die tondeuse wel? Wie zet er nou zo’n harige man op de doos van z’n tondeuse? Dat is toch vreemde reclame? Zet er zo’n gladde, kale man op. Eentje die glimt aan alle kanten. Dan ben ik er wel van overtuigd dat het een fanatieke tondeuse is.
De echtgenote/moeder daarentegen heeft wel enorm kort haar. Niks mis mee, het staat haar goed, maar het doet je wel denken dat er iets mis is gegaan tijdens het scheermoment. De vader is uitgeschoten terwijl hij met z’n eigen baard bezig was en floep daar lag het haar van de moeder.

Dan is er nog de zoon. Logisch dat die erop staat, zou je denken. Vader en zoon zouden namelijk veel vaker gebruik maken van een baardtrimmer dan de lieftallige moeder. Alleen de zoon in dit geval is nauwelijks tien. Er is nog geen baardgroei te bekennen op dat gezichtje. Is dat de hint? Deze tondeuse is zo goed dat hij preventief werkt? De zoon kijkt trouwens wel heel trots. Waarop hij trots is weet ik niet. Zijn haar wijst alle kanten op. Ik zou denken dat de tondeuse daar nog wel door heen kan.

Maar dan één van mijn grootste vragen: de dochter. WAT DOET DIE DOCHTER DAAR. Waarvoor moet je een tondeuse gebruiken op je dochter? Als ze haar haren korter wil kun je dat toch gewoon knippen? Een tondeuse lijkt mij heel radicaal. Ze is nog zo jong. Ik kan me niet voorstellen dat ze haar heeft op andere plekken. Waarom staat ze daar? Waarom kijkt ze zo blij alsof ze iets van plan is met die tondeuse? Wat wil ze doen? Haar barbies ontdoen van hun haren?

De doos van de tondeuse heeft al een antwoord op al mijn vragen. Onderaan op de doos staat namelijk in knalrode, vrolijke letters: voor de hele familie. Och ja, natuurlijk. Dat ik daar niet eerder aan dacht: het nationale familie scheermoment. Wie kent dat nou niet? Dat fijne moment dat je samen met de familie gaat scheren. Ouders, zoon, dochter en de golden retriever. Hartstikke leuk, net na de zondagmiddag wandeling en voor het jeugdjournaal. Daar zet niemand vraagtekens bij.

3 Reacties

  1. Hahahha, wat heerlijk geschreven dit! En zo lekker fout, die foto op de doos van de tondeuse.

  2. Manon zegt:

    Hahahaha, geweldig! “Het nationale familie scheermoment” Kunnen we daar geen nationale feestdag van maken?

  3. De Golden Retriever ook echt. Geweldig! :’)
    Daan onlangs geplaatst…Fictie | No Such ThingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.