Columns

Dilemma #10. Dode beesten of een hangende tong.

Om de twee weken publiceer ik hier een dilemma die ik haal uit het boek Het grote dilemma op Dinsdag boek. Ik heb verder niks te maken met Dilemma op Dinsdag (maar kijk gerust op hun Facebook-pagina) maar ben gewoon fan van het boek. Lees hier de andere dilemma’s.

Aan deze kat moest ik denken, bekijk zijn avonturen op zijn Facebook hier.
Aan deze kat moest ik denken, bekijk zijn avonturen op zijn Facebook hier.

Dilemma #10. (HEUJ JUBILEUM!!)

Er ligt elke week een willekeurig dood dier in je huis (en je weet niet waar) versus je tong hangt uit je mond.

Euh ja. Dus. Apart.

Stel je voor dat je iedere week een willekeurig dood dier in je huis moet vinden. Ik heb daar toch verschillende vraagtekens bij. Zit er namelijk een maximum of minimum afmeting aan het dier? Of moet het dier perse uit Nederland komen? Zou het zo zijn dat je alleen maar katten, vissen, honden en cavia’s in je huis vindt? Of word je dan op een ochtend wakker, loop je naar de wc en zit er een olifant in die één meter bij één meter gepropt? Dat je buurman aanbelt en zegt: “Goh, er steekt een dode giraffe uit je schoorsteen. Dacht, ik meld het maar even.” Wat voor een gekke situaties zou dat opleveren? Stel je dat je het dier steeds niet kan vinden totdat je schoonmoeder ineens meldt dat er een dode wandelende tak (dat is ook een dier!) in haar theekopje zit? En als je een olifant hebt, hoe leg je dan zijn dood uit? Wie bel je dan eigenlijk?

“Goh ja dierenambulance.. hoe groot is die auto van jullie? Waarom ik dat vraag? Nou ja kijk.. past er misschien een neushoorn in? Ik weet niet. Ik wil het toch maar voor de zekerheid weten want er ligt er een bij mij in de kelder. Kunnen jullie die komen halen? Hij is wel dood hoor.”

Ik denk dat je buren op een gegeven moment raar over je gaan denken. Er zal zeker weten over je geroddeld worden. Om nog maar niet te spreken over de stank in je huis. Er zullen wel heel wat luchtverfrissers tegen aan moeten worden gegooid om die dode dieren lucht weg te krijgen. Hoe zou het eigenlijk zitten met huisdieren? Blijven die wel gewoon leven in je huis of gaan die automatisch dood wanneer ze een week lang in bij je in huis wonen? En loop je er geen trauma op van al die dode dieren in je huis? ZOVEEL VRAGEN.

Maar nee, dan het scenario dat je tong steeds uit je mond hangt. Dat is ook apart. Naast het feit dat het er heel raar uitziet als je daar steeds rondloopt met een tong die erbij hangt als een rode loper naar je mond, lijkt het mij ook onhandig communiceren. Ik heb het geprobeerd tijdens het typen van dit dilemma: praten met mijn tong buiten mijn mond. Probeer het zelf ook maar eens. Het ziet er belachelijk uit, klinkt voor geen meter en voelt ook zeer onprettig. Maar misschien is het een talent dat je moet leren. Misschien is je tong na een aantal jaar zo enorm getraind dat je het gewoon kan. Ik denk dat er met een tong buiten je mond nog steeds over je wordt geroddeld. Je ziet er toch een beetje uit als een dorpsgek.
Maar er zijn ook een hoop schattige dieren, zoals katten, die vaak met hun tong buiten hun mond lopen. Als zij als schattig worden beschouwd, waarom jij niet? Gelijke rechten voor iedereen met een hangende tong!

Het lijkt mij ergens comfortabeler leven met een tong die buiten je mond hangt dan met een hoop dode beesten overal in je huis. De situatie is ook makkelijker uit te leggen aan mensen. Als je eenmaal hebt leren praten dan hé.

Waar kiezen jullie voor? Een hangende tong of dode beesten ?

7 Reacties

 1. Ik zou toch voor het dode dier in huis gaan, maar dan zou ik een in piepklein huis gaan wonen (want dan is er minder ruimte waar dat lijk kan zijn) en gewoon vaak bij andere mensen gaan eten & slapen om veilig te zijn. Maar nog steeds geen fijne gedachte dat er een dode muis op je kussen kan liggen ‘s nachts :’)
  Karlijn onlangs geplaatst…MIXTAPE: Danny, Dakota & The Wishing WellMy Profile

  1. Haha slim bedacht wel! En inderdaad zo min mogelijk thuis zijn, al zal het wel gaan stinken denk ik.

 2. Oh dan maar de tong.. Wat een maffe vraag trouwens haha 😉
  Sas onlangs geplaatst…7x Tips: Omgaan met teleurstellingenMy Profile

 3. Ik ga toch voor dode beesten, ik neem wel een levende hond die het dode beest opspeurt voor het gaat meuren 😛 Ik wil nog wel kunnen praten en heb niet zo’n behoefte om dat opnieuw te leren. Wat hilarisch om je dit voor te stellen eigenlijk xD
  Mariska onlangs geplaatst…Sigma 3DHD Kabuki, een rare kwast | Review en dupeMy Profile

 4. Dode beesten vind ik erg zielig. Ik ben gek op dieren. Met name panda’s daar heb ik een obsessie voor. Ik las dat jij ook fan bent.

  1. Jaa panda’s zijn echt mijn favoriete dieren, ik zou het ook niet kunnen verdragen om zo’n dier (of een ander dier) dood te vinden in mijn huis.

 5. Ik zou kiezen voor dode beesten? Oh, nee toch niet.. hangende tang dan maar? Nee ook niet haha. Wat moeilijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.