Columns

Dilemma #9. Een kalkoen of een knakworstenfeest.

Om de twee weken publiceer ik hier een dilemma die ik haal uit het boek Het grote dilemma op Dinsdag boek. Ik heb verder niks te maken met Dilemma op Dinsdag (maar kijk gerust op hun Facebook-pagina) maar ben gewoon fan van het boek. Lees hier de andere dilemma’s.

Hahaha geef toe : door een filter lijkt alles emotioneel en mooi. Zelfs knakworsten.  Bron foto's hier en hier.
Hahaha geef toe : door een filter lijkt alles emotioneel en mooi. Zelfs knakworsten.
Bron foto’s hier en hier.

Dilemma #9

Je hebt een kalkoenlel versus je mag jezelf alleen nog maar wassen met knakworstensap

Eerste gedachte: bah voor beide opties.

Voor de mensen onder ons die niet meer zeker wisten hoe een kalkoenlel er uit zag: ik heb een smakelijke foto voor jullie toegevoegd. Kun je al voorstellen dat zo’n ding onder je kin hangt? Het lijkt me toch, ja, een onsmakelijk gezicht. Niet alleen voor je medemens, het zal ook wel even schrikken zijn als je jezelf zo ziet in de spiegel. Heb je je hele gezicht keurig gewassen en onder gesmeerd met allerlei crèmes voor een jonge, zachte huid en dan.. dan hangt dat ding er nog. Zouden er daar wel crèmes tegen bestaan? Nivea voor de ruwe en lubberige huid? Tenminste ik vind het er ruw en lubberig uit zien. Misschien is het wel heel zacht. Ik weet niet of je zo’n ding kunt aaien bij een kalkoen. Ik heb het niet zo op vogels zoals de kalkoen dus ik wil zo’n beest sowieso niet aaien. Maar goed, ter zake.

Het lijkt mij persoonlijk lastig om zo’n kalkoenlel te hebben. Het lijkt mij dat je hem niet cosmetisch mag laten verwijderen (dat zou wel heel makkelijk zijn) dus je zit er echt mee opgescheept. Aan de andere kant, veel oude mensen hebben op een of andere manier een soort menselijke vorm van een kalkoenlel. Is dat je ooit opgevallen? Bij een bepaalde leeftijd heeft de huid van je kin er gewoon geen zin meer in en zakt ie zo – blob – naar beneden. Voilà: een kalkoenlel van mensenhuid. Wat dat betreft ben je dus niet helemaal raar als je zoiets hebt. Alleen is die van jou gekleurd en in kalkoenvorm, dus lekker origineel. Bovendien lijkt het mij ook wel grappig staan op foto’s. En als je naar een verkleedfeestje gaat krijg je altijd de prijs voor best verkleed als ja, kalkoen.

Ik kan eigenlijk bij dit dilemma niet goed kiezen welke optie ik onsmakelijker vind. Het wassen in knakworstensap lijkt mij namelijk ook niet alles. De geur van knakworstensap is nogal.. penetrant, dat is een goed woord ervoor. Je kunt gewoon van mijlenver al ruiken dat iemand knakworsten klaarmaakt. En iedereen die wel eens een blik knakworsten heeft opengemaakt weet hoe smerig dat sap er uit ziet. Er drijven allerlei restjes in van knakworsten en ander spul waarvan ik niet eens wil weten wat het is.

Een optie zou zijn dat je je zo min mogelijk gaat wassen. Laatst kwam een onderzoeker, die 12 jaar niet had gedoucht, met de conclusie dat niet douchen eigenlijk toch beter is voor je lichaam. Zeep en water zouden alleen maar slecht zijn voor de huid. Bacteriën zouden ons veel beter reinigen en beschermen. Dus als je gewoon heel af en toe een blikje knakworsten over jezelf leeg gooit zit je ook goed. Of een andere oplossing is zo af en toe gewoon gaan zwemmen. Het lijkt mij namelijk niet zo dat je in knakworstensap moet zwemmen. En bovendien, zo min mogelijk douchen is toch alleen maar beter voor het milieu.

Toch kan ik moeilijk kiezen. Ik zou moeite hebben met een raar ding aan mijn kin maar ik zou het ook missen als ik niet in staat ben om mijzelf fatsoenlijk te wassen of even onder de douche kan springen na een vermoeiende dag. Ik denk dat ik daarom toch voor de kalkoenlel kies. Als ik er zelf niet gek over doe, dan leert mijn omgeving het vast ook wel accepteren. Misschien word ik nog wel een trendsetter.

Waar kiezen jullie voor?  

4 Reacties

  1. Ik ga toch voor knakworstensap. Ik ben ervan overtuigd dat het gefixt kan worden met genoeg parfum, zeepjes en dergelijke. Ik vind dit soort dilemma’s trouwens echt hilarisch xD

  2. Knakworstensap, sowieso. Gewoon wat extra deodorant in huis halen.
    Daan onlangs geplaatst…Recensie | Joy (2015)My Profile

  3. Hahahaha, ik lach me echt wat om deze dilemma! Geniaal, hoe dieper je hoe op in gaat hoe lachepwekkender het wordt. Voora die foto van een kalkoenlel. Nou weet je, ik kan gewoon niet kiezen. Zo aantrekkelijk lijkt mij het beiden ;’)

    1. Dankjewel haha! En tja, gewoon allebei dan toch haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.