Boeken & Cultuur

De 24 boekenuitdaging

Meer lezen is volgens mij een voornemen dat meer mensen herkennen. Het kopen van nieuwe boeken gaat nou eenmaal veel sneller dan het lezen van een boek. Tussen alle bezigheden door schiet het er nog al snel bij in. En dat terwijl ik lezen heerlijk vind. Ik vind het fijn om mij te wanen in een andere wereld, alles om mij heen te vergeten. Ik geloof oprecht dat boeken verrijkend werken. Van de meest standaard chicklit tot aan de ingewikkeldste roman: in ieder boek schuilt wel een les of ervaring voor de lezer. Bovendien hoop ik ooit zelf een boek te kunnen publiceren. Het advies van meerdere schrijvers is dat je pas een goed schrijver wordt als je veel goede (en slechte!) boeken hebt gelezen.

Daarom zadel ik mijzelf dit jaar weer op met een challenge. Namelijk het lezen van 24 boeken. Mijn eerste gedachte was 100 boeken maar tussen studie en andere belangrijke zaken door weet ik niet of ik daar aan toe kom. Vandaar dat ik eerst inzet op 2 per maand, zodat ik het aantal later altijd nog op kan schroeven.

Ik heb al een klein lijstje met boeken die ik sowieso wil lezen, zoals het boek waarin ik nu bezig ben: Daar is hij weer (Er ist wieder da) van Timur Vermes. Maar er is ook nog genoeg ruimte voor boeken die in 2016 (wat raar om dat te typen) zullen verschijnen. En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van de boeken die ik heb gelezen 🙂

Hoeveel boeken wil jij dit jaar lezen of lees je liever niet?

Ps. Je kunt zo af en toe spieken hoeveel (en welke) boeken ik heb gelezen op mijn goodreads account (klik hier)

Pps. Ik las net ook nog dat vandaag het jaar van het boek wordt geopend, dus hé mooi toeval of niet.

10 Reacties

 1. Manon zegt:

  Wat een super leuke challenge ^^ Ik heb geen minimum aantal boeken dat ik dit jaar wil gaan lezen, dan zet ik er te veel druk op, maar ik ben wel bezig met de laatste drie boeken [die uitgebracht zijn] van de Outlander series, en ik wil graag The Lord of the Rings en A Song of Ice and Fire [Game of Thrones] nog een keer lezen! Ik vind lezen inderdaad ook een heerlijke manier om even uit het alledaagse leven te stappen en in een nieuwe wereld te duiken, vandaar ook mijn passie voor fantasy-gerelateerde boeken. Het hoeft niet per se een “betere wereld” te zijn: gewoon anders.

  1. Oh ja de Outlander serie ben ik echt benieuwd naar dankzij jou haha. Fantasywerelden zijn zelden beter maar het is inderdaad heerlijk om bij weg te dromen 🙂 Het is echt gewoon even uit het alledaagse leven stappen.

 2. Wat een mooie challenge. Deze gaat ook bij mij worden opgenomen, alleen ben ik nog even aan het bedenken hoeveel boeken ik dit jaar wil lezen (wat ook nog uitdagend is haha). Succes in ieder geval!
  Deisy onlangs geplaatst…6 dingen om te onthouden in 2016 als het op goede voornemens aankomtMy Profile

  1. Haha ja bedenken hoeveel is ook een uitdaging. Ik vond het ook erg lastig. Aan de ene kant zijn er zoveel boeken die ik graag wil lezen maar aan de andere kant weet ik dat ik er zo te veel druk op zet. Het moet wel leuk blijven en soms heb ik er gewoonweg geen tijd voor. Dus eerst maar hiermee beginnen en dan kunnen het er altijd meer worden.

 3. Ik kan me er zeker in herkennen haha! Voor kerst heb ik een e-reader gekregen (die ik eerst nooit wilde, want boeken zijn gewoon zo fijn), maar dat heeft me wel geholpen meer te lezen.
  Mijn challenge is elke maand één boek. Voor mijn studie moet ik ook al zoveel lezen!

  1. Oh ik kan me wel voorstellen dat je een e-reader er makkelijker bij pakt dan een boek. Maar op een of andere manier kan ik geen afstand doen van papierenboeken. Ik vind het hele proces van het mooiste boek uitzoeken al erg leuk. En ja, veel lezen voor de studie heeft bij mij er ook voor gezorgd dat ik veel minder ging lezen ter ontspanning.

 4. Dit is een leuke challenge zeg! Ik hou van lezen maar het komt er helaas niet altijd van. Wel een heel herkenbaar stukje dit : Het kopen van nieuwe boeken gaat nou eenmaal veel sneller dan het lezen van een boek. haha ik koop voornamelijk graag boeken 😉 . Ik heb nog een hele hoop to read dus hoop dat het dit jaar gaat lukken om die ook echt te lezen 🙂

  1. Haha ja ik heb ook een enorme grote to read lijst, dus daar haal ik veel boeken uit.

 5. Tof! Ik ben gek op lezen dus 24 boeken red ik binnen een paar maanden…als ik niet te druk ben met bloggen 😉
  karlien onlangs geplaatst…Getest: Set Play Doh klei met lettersMy Profile

 6. Ja dit is ook precies mijn plan! Al mijn doelen voor dit jaar moet ik nog stellen maar ik heb toevallig afgelopen week ook alvast 24 boeken lezen in mijn notities gezet. Twee per maand leek mij ook wel haalbaar.
  Linda onlangs geplaatst…Wat heeft een maand elke dag bloggen opgeleverd + hoe nu verder?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.