Kliekjes

Open brief #4. Aan de pandaregelaar

Beste pandaregelaar,

Eigenlijk wilde ik deze brief aan de koning richten. Het geweldige, fantastische en supermegavette nieuws dat we panda’s in Nederland krijgen kon niet anders dan zijn werk zijn. Hij was namelijk in China toen en hé, het is de koning. Als de koning voor je staat en zegt: “Ik wil een panda”, dan geef je hem een panda. Maakt niet uit of je China heet of niet, dat effect heeft W.A gewoon. Maar toen bedacht ik me: onze koning is natuurlijk meer een hondenman. Tenminste, dat denk ik. Er is iets aan het hoofd van Willem-Alexander dat me doet denken dat hij een hondenman zou zijn. Ik zie hem ook zo lopen met zijn vijf golden retrievers. En misschien een verdwaalde poedel omdat die hond nou eenmaal decadenter overkomt dan een hondensoort die mensen altijd doet denken aan de Page-wcpapier reclame. Maar goed, dat terzijde.

Het leek mij dat onze koning iemand had ingehuurd om panda’s te fixen. Omdat Rutte en Maxima die nou eenmaal zo leuk vinden en er zó vaak om zeurden. Ja, een pandaregelaar. Dat zou de koning vast gefixt hebben. Met een vacature in de krant. Natuurlijk in geheime code want anders zou de rest van ons zo weten dat de koning een panda wilde regelen. Dus stel ik het me zo voor:

Knng. Zkt. Pnd. Rglr. Voor bzk aan China
Geen diploma nodig. Strikte geheimhouding.
Moet ook van honden houden.

En daar heeft u natuurlijk op gereageerd. Want u heeft al jaren ervaring met panda’s regelen. Voor België, de Verenigde Staten en uw eigen achtertuin. Ja, ik heb u door hoor. Stiekem heeft u al vijftig panda’s in uw eigen tuin (mag ik een keertje komen kijken trouwens?).

Natuurlijk schrijf ik deze brief om u te vertellen dat u inderdaad een goede pandaregelaar bent. Twee panda’s in Nederland in een dierentuin die niet té ver van mijn huis af is. Ergens vrij bovenaan mijn bucketlist staat dat ik een keer een panda in het echt wil zien. En dankzij u (en een beetje dankzij de koning) kan ik dat misschien wel van mijn lijstje afstrepen volgend jaar.

Dikke lik,

Madelon de Pandaliefhebber

Ps. Is er ook een eenhoornregelaar?

4 Reacties

  1. Ik zou nu ook het liefst een panda als huisdier willen, in plaats van een kat of een hond. Een lief, zachte panda om mee te knuffelen 🙂

    1. Jaaa maar moet ie alleen niet zo enorm worden haha

  2. Dit is echt het beste blog dat ik vandaag heb gelezen. Nieuwe lifegoals: ik wil later pandahosselaar worden. Beste dieren die er bestaan. Mooi om te zien dat jij er ook zo over denkt.
    Veel liefs van een medepandaliefhebber!

    1. Aww dankjewel voor het compliment! En wat leuk ook een medepandaliefhebber tegen te komen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.