Het is klein en het babbelt Persoonlijk

Tea topics: de antwoorden.

Over dramatische titel

Theeee. (eigen materiaal)
Theeee. (eigen materiaal)

De allereerste keer dat ik een theezakje van Pickwick openmaakte waar een vraag bij zat, voelde ik me een beetje overvallen. Wil je rustig thee drinken, krijg je de vraag ‘Ben je wel gelukkig’ naar je hoofd geslingerd. Euh, als de thee lekker is ben ik tevreden? Maar uiteindelijk bleken er een hoop leuke, interessante vragen tussen te zitten. Niet vragen die ik snel tijdens een vlug kopje thee bij het ontbijt zou stellen (“Goh het is zeven uur ’s ochtends, wat is jouw grootste doel in je leven?”.) maar wel vragen waar ik even bij stil wilde staan. Dus heb ik ze de afgelopen weken verzameld (dat ging nogal moeizaam want ik raakte die papiertjes steeds kwijt) en bij deze presenteer ik: tea topics, de antwoorden.

Wie heb je het laatst gebeld?
Waarschijnlijk mijn moeder, vader of thuis (dus moeder of vader). Ik bel niet zo heel vaak en als ik bel is het naar mijn ouders, naar iemand waarbij ik iets moet regelen of een of andere instantie waarvan ik iets moet weten. Ik moet toegeven sinds ik een nieuwe telefoon heb (die wel werkt) bel ik wat vaker. Soms vind ik het ook leuk om even te babbelen, maar vaak zie ik de mensen snel genoeg weer. Dan is in het echt praten toch veel leuker?

Waar schaam je je het meest voor?

Dat is een lastige vraag. Ik denk dat je schaamte kan opdelen in tijdelijke en blijvende schaamte. Soms schaam ik me heel even als ik iets stoms/klunzigs doe, wanneer ik een foutje maak of iets eruit flap. Maar het is niet een schaamte waar ik mijn hele leven mee worstel. Toen ik voor het eerst bij de psycholoog onder behandeling was schaamde ik me daar wel voor. Uiteindelijk was ik er heel open in op mijn blog maar veel vrienden (die niet mijn blog kennen) heb ik nog niks vertelt. Ik vind het lastig om uit te leggen waarom ik bij de psycholoog en ben ook bang voor reacties. Verder leef ik vrij schaamtevrij (denk ik).

Welk liedje neem je mee naar een onbewoond eiland?
“Op een onbewoond eeeeiland!”. Maar nee, ik kan denk ik niet leven met Kinderen voor Kinderen op een onbewoond eiland. Ik denk dat ik het nummer Everybody’s free (to wear sunscreen) van regisseuer Baz Luhrmann (besluiter hier) zou meenemen. Vol goede tips en lekker kalmerend.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
In de spiegel haha. Nee, over vijf jaar.. poe hé. Ik hoop dat afgestudeerd te zijn met zowel een bachelor als een master (jeetje wat snel al) en wie weet studeer ik wel verder. Als dat niet zo is, dan hoop ik een leuke baan te hebben waar ik juist energie uithaal in plaats van aan kwijt raak. Het liefst een baan die zowel creatief als organisatorisch is. Iets met festivals, boeken, musea of tijdschriften. Daarnaast hoop ik leuk huisje te hebben voor mij en mijn vriend en eventuele huisdieren. Ik hoop dat ik veel plezier heb in de dingen die ik doe en mij zelfs af en toe mag vervelen (want dan dat is ook goed!). En natuurlijk niet meer zo veel bang ben en pieker.

Als je de hele dag één gerecht moest eten, wat zou dat dan zijn?
Ik denk dat ik dan gewoon héél lang uitslaap en vroeg naar bed ga, zodat ik niet zo vaak hoef te eten. Dan kies ook voor iets wat niet te veel overheerst qua smaak en licht verteerbaar is. Misschien een lekkere pasta-zalm-advocado salade. Met rucola, pesto, tomaatjes en nog wat dingen er door heen. Ik zal het recept eens online zetten 

Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan?
Een boek publiceren lijkt me ontzettend gaaf en leuk om te doen. Verder zal ik een bijzondere reis willen maken, zoals ik graag rond wil reizen door Midden- en Zuid-Europa.

Ben je gelukkig?
Ik vind dit een lastige vraag. Zoals jullie misschien wel weten ben ik onder behandeling bij een psycholoog vanwege een angst- en piekerstoornis. Ik ben perfectionistisch, streberig en denk veel in doemscenario’s. Maar als ik vergelijk moet hoe ik een halfjaar geleden er aan toe was, ben ik zoveel meer tevreden. Ja, ik ben zeker gelukkig. Niet alles gaat altijd in één keer goed, maar dat neemt zeker niet weg dat ik tevreden ben over mijn leven. Ik heb goed voor elkaar, doe de studie die ik wil doen, heb genoeg lieve mensen om mij heen, krijg genoeg kansen en leer mijzelf ook steeds meer om kansen te nemen of te creëeren. Je leven hoeft niet altijd een tien te krijgen, dat is onmogelijk. Geluk zit hem in kleine momentjes van tevredenheid

5 Reacties

 1. Wat leuk dat je deze vragen hebt beantwoord. Lekker uitgebreid ook, daar hou ik wel van! Op de laatste vraag zou ik ook zonder twijfel ja kunnen zeggen. Heerlijk!
  Sas onlangs geplaatst…Tip: De toffe mokken van de HEMAMy Profile

 2. Een boek publiceren lijkt me ook enorm vet!
  Daan onlangs geplaatst…Stilstaan Bij ParijsMy Profile

 3. Wat een leuk artikel. Je leven hoeft geen 10 te zijn om gelukkig te zijn, je hebt helemaal gelijk!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Jingle Bells BoekenleggersMy Profile

 4. Wat leuk dat ze deze vragen erbij doen, nooit geweten! En wat betreft het boek publiceren; wat voor soort boek zit je aan te denken? Of gewoon een boek in het algemeen? Die vragen van “waar zie je jezelf over zoveel jaar” vind ik altijd extreem moeilijk, omdat ik het heel erg per ‘fase’ bekijk (basisschool, middelbare school, universiteit) en omdat het gewoon lastig te voorspellen is.

 5. Ik lees steeds vaker over deze vragen. Vind het wel een heel leuk van Pickwick, leuke vragen ook! De vraag over gelukkig zijn vind ik zelf ook vaak zo lastig.
  Saskia onlangs geplaatst…Momenten van schaamteMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.