Columns

Dilemma #7. Kort maar krachtig

Eens in de twee weken (en nu iets langer geleden) ga ik in op een dilemma uit Het grote dilemma op dinsdag boek. Ik hoor zelf niet bij de groep van Dilemma op Dinsdag en sta er dus compleet los van. Kijk wel gerust eens op hun Facebook-pagina voor meer dilemma’s!

Lees hier de andere dilemma’s.

In het Dilemma op dinsdag boek staan niet alleen maar ingewikkelde dilemma’s. Oké, grootdeel van de dilemma’s zijn wel van het formaat dat ik denk: Gelukkig wordt dit nooit een dilemma in de realiteit. Ik wil liever niet moeten kiezen tussen een kalkoenenlel hebben of voor altijd jezelf moeten wassen met knakworstensap (ik denk dat ik hier later wel een stukje over typ). Maar er zijn ook een aantal dilemma’s waar ik niet lang over na hoef te denken. Kort maar krachtig dus. En hier is een rijtje van de vijf dilemma’s waar ik direct een antwoord op heb:

Bron Dilemma op dinsdag.
Bron Dilemma op dinsdag.
 1. Er zit altijd een clown naast je bed of je neus groeit als je liegt (en ’s avonds groeit ie weer terug).

Laten we maar duidelijk zijn: ik heb liever een groeiende neus dan zo’n enge clown naast mijn bed. Ik ben toch heel slecht in liegen. Zo’n clown naast mijn bed doet me denken aan die verhalen over een tbs’er die verkleed als clown in de woonkamer staat. Ik pas, dank je wel.

 

 1. Je hebt maar één hand of je mag je woonplaats nooit meer verlaten.

Er zijn heel veel mensen met maar één hand. Vanaf hun geboorte of door omstandigheden later. Die hebben net zo’n leuk leven als ik met twee handen en kunnen alles nog net zo goed, zij het soms wat langzamer. Dat heb ik toch liever dan voor altijd vastzitten in dezelfde woonplaats. Ik wil plekken kunnen bezoeken, kunnen reizen en mensen kunnen zien.

 

 1. Alles wat je eet smaakt naar aardappel of je gaat elke dag verkleed als Romein naar je werk.

Ik vind aardappels prima maar als alles daar naar smaakt zou ik toch vrij snel er gek van worden. Alle lekkere dingen zoals pasta, ijs, tosti’s, ei, bitterballen, cappuccino en weet ik veel wat nog meer smaakt naar aardappel. Beeld je dat in. Dan wordt je toch helemaal gek. Nee, ik wil best als Romein verkleed. Wie weet wordt ik er wel beroemd mee. Komen er filmpjes op youtube met als titel “Die gekke vrouw die altijd als Romein werkt”. Verdien ik er nog grof geld mee ook.

 

 1. Alle dieren die je aanraakt gaan direct dood of je bent voor altijd smoorverliefd op de olifant uit het dichtsbijzijnde dierenpark.

Ik wil niet de dood van dieren op mijn geweten hebben en ik vind de meeste dieren veel te snoezelig om niet te aaien. Of wat als je hem per ongeluk aanraakt? Poef! Dood. Nee liever niet. Olifanten zijn toch hartstikke leuk en dan neem ik wel een jaarabonnement op de dierentuin. Dan wordt ik maar een gek olifantenvrouwtje dat trouwt met een olifant.

 

 1. Je moet kauwen op elke aangeplakte kauwgum die je ziet of alles wat je zegt klinkt als een vraag?

Iemand die soms wat onzeker en twijfelend overkomt lijkt me gezonder dan iemand die kauwt op aangeplakte kauwgum. Bovendien, overal zit wel kauwgum aan geplakt. Ben je ook nog eens druk mee bezig om dat allemaal te kauwen.

 

Dus die dilemma’s zijn sowieso opgelost. Zijn jullie het eens met mijn keuzes of zouden jullie het anders doen?

5 Reacties

 1. Doe mij die neus maar. Ik ben vrij goed in liegen.
  Daan onlangs geplaatst…QuotesMy Profile

 2. Gadverdamme die kauwgom… Wie zou daar ooit voor kiezen?!
  Anna Naomi onlangs geplaatst…Een roadtrip maken door ItaliëMy Profile

 3. Manon zegt:

  mmm ik vind deze ook behoorlijk lastig hoor, inderdaad maar goed dat we deze dilemma’s niet in real life tegen komen!

 4. Ik had vroeger een jongen in de klas die altijd alles liet klinken als een vraag? en dat was echt behoorlijk irritant. Maar misschien toch beter dan die kauwgom.
  Hester onlangs geplaatst…L’été en France IVMy Profile

 5. […] Ik schreef al eerder over een aantal dilemma’s waar ik direct een antwoord op heb. Lees ze hier en hier […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.