Columns

Muzikale lijstjes

Afgelopen weekend waren mijn ouders naar Zweden en bij terugkomst hadden ze een cadeautje voor mij meegenomen. Helaas geen rendier of Zweedse gehaktballetjes. Nee, eigenlijk was het helemaal niet zo’n Zweeds cadeau. Tenminste, dat denk ik dan. Wie weet heeft iedereen in Zweden het wel en is er een speciale feestdag voor, maar ergens lijkt me dat stug.

Wat kreeg je dan?

Nou, je combineert twee dingen die ik erg leuk vind, lijstjes maken en muziek, en voilà je hebt het cadeau van mijn ouders. Ik kreeg namelijk het boek Music Listography: your life in (play)lists. Nee, dat is geen gek nieuw product van Ikea waarbij je een eigen platenspeler in elkaar zet en net een schroefje te weinig hebt. Het is een boek dat je helemaal vol mag kladderen met, jawel, lijstjes over muziek.

Wat voor een lijstjes?

De bedoeling van Music Listography is dat je, aan de hand van vragen, lijstjes maakt over muziek. Wat is je favoriete rock muziek, wie zijn je favoriete gitaristen, je favoriete jaren ’60/’70/’80 nummers? En naast die standaard vragen zijn er ook andere originele vragen. Als je de planeet zou verlaten in een ruimteschip, welke albums zou je meenemen? En hoe zou jouw eigen band heten? Of persoonlijke vragen over welke muziek jouw vriendschappen het beste omschrijft en welke muziek ze moeten draaien op jouw begrafenis.

Het boek is gemaakt door Lisa Nola en na wat googelen kwam ik er achter dat Nola heel veel van dit soort invulboeken heeft gemaakt. Ook over je leven in boeken, film en over vriendschappen en de toekomst. Kortom, ik zie al genoeg inspiratie voor andere boeken om te kopen.

Goed cadeau dus?

Ik houd van boeken waarin je mag kladderen en schrijven zoveel als je wilt en ik ben een fan van lijstjes maken. Het enige minpunten is dat je in het boek veel favorieten-lijstjes moet maken en ik ben niet zo goed in favorieten kiezen. Maar goed, over dat minpuntje kan ik me wel heen zetten.

Lijkt jou dit boek leuk?

 

 

 

 

6 Reacties

 1. Ooo, wat leuk dit! Ik wist dat er al een gewone listography was (heb ik al vaker mee in m’n handen gestaan) en ik geloof ook een future en/of travel-versie, maar deze klinkt echt superleuk!
  Audrey onlangs geplaatst…Waarom houdbaarheidsdata zwaar overschat zijnMy Profile

 2. Manon zegt:

  “Welke muziek je vriendschappen het best omschrijft” nu ben ik toch wel erg nieuwsgierig… Lijkt me erg leuk, zo’n lijst-boekje! ^^

 3. Ik ben altijd net een beetje te niet-creatief voor dit soort dingen (ik sta met een letterlijke mond vol tanden als ik dit soort opdrachten lees, hoewel ik ze wel heel leuk gevonden vind) maar van het concept van dit soort boekjes en het idee dat anderen ze invullen word ik wel heel bij. Lekker hypocriet :’)
  Hester onlangs geplaatst…Als je stopt jezelf te vergelijkenMy Profile

 4. Normaal ben ik nooit zo van dit soort boekjes, maar dit klinkt wel enorm leuk!
  Daan onlangs geplaatst…Recensie | Michel van Egmond & Jan Hillenius – TopshowMy Profile

 5. Lijstjesboeken vind ik altijd leuk om in te kladderen, als ik tenminste niet vergeet dat ik ze nog ergens in de kast heb staan (nee serieus, ik heb ook zo’n soort boek over je gehele leven maar die is nog best wel leeg haha). Trouwens, ik vroeg me af hoe jij je domeinverhuizing hebt geregeld. Ik wou eigenlijk de blogpost opzoeken waar je het vroeg maar die kan ik helaas niet meer vinden. Want er zijn zoveel domeinhosts en dergelijke, ik heb geen idee waar ik moet beginnen :’)
  Karlijn onlangs geplaatst…You know it used to be mad love | het dagboek van een zeventienjarig meisjeMy Profile

  1. Oh sorry voor mijn late reactie! Ik heb al eerdre een vraag er over gehad en ik zal binnenkort wel een blogpost er over online gooien. Misschien is dat wel een handige. Een soort handleiding c:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.