Persoonlijk

STRESSSSS

Zoals jullie merkten was het afgelopen week vrij stil hier. Terwijl ik normaal minstens twee of drie keer in de week iets het internet op slinger, kreeg ik het deze week echt niet voor elkaar. Een paar keer heb ik mijn blog tevoorschijn getoverd en rustten mijn vingers op het toetsenbord. Maar er kwam niks uit. En in mijn achterhoofd bleef een klein stemmetje maar piepen: Je moet veel belangrijker dingen doen, veel belangrijker.

Ik heb herkansingen. En tentamens. En faalangst. En een bindend studieadvies die in de verte vanaf een soort finishlijn naar mee staat te schreeuwen. Kortom, ene ideaal recept voor een hele hoop stress, paniek en complete isolatie van de wereld.

Deze week ben ik hard aan het leren, schrijven en weet ik veel wat nog meer. Morgen heb ik een herkansing van een tentamen dat ik nooit heb kunnen maken omdat mensen per se koper van het spoor moesten stelen, waardoor mijn trein die dag niet reed. Het tentamen gaat over Beeld Analyse en Theorie, wat inhoudt dat ik álles moet weten over soorten camera’s, het proces van film maken en distribueren, film technieken, film geschiedenis en weet ik veel wat nog meer. Dus na vandaag kan ik het woord ‘film’ niet meer aanhoren.

Maandag heb ik nog een tentamen over de moderne kunstgeschiedenis tot er met de Tweede Wereldoorlog en daarna mag ik nog een takehome-tentamen (wat een uitvinding!) in leveren van vier essays over cultuurtheorie.

En daarna? Daarna leef ik hopelijk weer en wacht ik ondertussen heel gespannen mijn cijfers af. Maar ondertussen zal ik wel weer beter mijn best doen om te bloggen ! Want, zoals mijn mentor zei, de universiteit haal je niet alleen met studeren maar ook met leuke dingen doen. (Om er vervolgens achter aan toe te voegen: “Dit advies was niet heel pedagogisch verantwoord of wel?”)

13 Reacties

 1. Ik weet zeker dat het allemaal goed komt!
  Voordat er leuke dingen gaan gebeuren, moet er altijd wat minder leuks gebeuren (oja dat heette, na regen komt zonneschijn).
  Heel veel succes met je tentamens, je kan het!!!
  Ariane onlangs geplaatst…Netflix Original: The ReturnedMy Profile

  1. Dankjewel (:

 2. Zulke momenten heb ik ook weleens. Komt helemaal goed! Veel succes met al je toetsen!
  Anna Naomi onlangs geplaatst…Ga ik aan de bucketlist?My Profile

 3. Veel succes met al je examens! Komt vast goed 🙂 en probeer de stress wat te minderen met een lekker tas thee, werkt altijd!
  Naomi onlangs geplaatst…Visiting Vatican City and the St Peter’s BasilicaMy Profile

 4. Komt allemaal wel goed! Ik heb ook heel veel stress gehad tijdens mijn studie (nu nog steeds tijdens het afstuderen). Ik open mijn blog eigenlijk nooit als ik geen inspiratie heb. Ik ga gewoon mijn ding doen en als ik een leuk onderwerp tegenkom schrijf ik het op voor later.
  Marleen onlangs geplaatst…De Challenge: Mijn brief aan mijn huidige geliefde (dag 5)My Profile

 5. Hier ook aardig wat stress, maar nog eventjes en dan is het voorbij! In de tussentijd gewoon maar rustig een voor een de dingen doen die gedaan moeten worden, en dan komt het vast allemaal goed. Succes met alles!
  Sonja onlangs geplaatst…Paarse paaseitjesMy Profile

  1. Jij ook succes!

 6. Heel veel succes met alles! Ik stress helaas gezellig met je mee deze week. Maar gelukkig kom je met een zak paaseitjes een heel eind om de stress tegen te gaan :’)
  Karlijn onlangs geplaatst…Noah and the Whale | MUZIEKMy Profile

  1. Haha mijn zak paaseitjes is helaas al voor de tentamens gesneuveld. Misschien is het maar goed dat ik geen nieuwe heb gekocht anders was ik die paaseitjes al zat voor Pasen haha!

 7. Haha, wel goed dat ‘ie benadrukt dat je niet alleen maar kan gaan leren/studeren, volgens mij kwijn je dan namelijk echt helemaal weg. Super veel succes met je tentamens!
  Hester onlangs geplaatst…Winkelen met Hester (een poging tot)My Profile

 8. Komt wel goed, succes!
  Daan onlangs geplaatst…None Of Us Are FreeMy Profile

 9. Manon zegt:

  Je kunt het! *superman-arm naar voren* En inderdaad niet vergeten ook de tijd te nemen om te ontspannen (: Succes ^^

 10. Ik hoop dat je inmiddels wat rust hebt gevonden! (En je tentamens hebt gehaald natuurlijk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.