Persoonlijk

De échte dilemma’s in mijn leven: de antwoorden.

Afgelopen woensdag stelde ik een aantal vragen die mij echt fascineren, zoals wanneer de eerste bruiloft was. Ik kreeg aardig wat reacties en ging zelf ook nog op onderzoek uit. Ik heb een aantal dingen gevonden die ik voor nu maar ‘antwoorden’ noem maar in hoeverre ze kloppen en echt een definitief antwoord zijn..

Lees hier de volledige lijst met vragen.

 

 • Ik hoorde van sommigen dat ze vroeger wel met hun tong hun neus aan konden raken maar later niet meer. Na wat gegoogle kwam ik erachter dat mensen die wél hun neus kunnen aanraken met hun tong een langer tong hebben. Gemiddeld is je tong, zo zegt de website van het tijdschrift Zo Zit Dat (“Dat is toch een kindertijdschrift?”. “Sshh.”) 4,8 centimeter maar de langste tong ooit gemeten was wel bijna 10 centimeter! Die persoon kan zijn neus dus zeker aaien met zijn tong. Maar, praten wordt daardoor wel moeilijker.

 

 • Blijkbaar is het toen langs mij heen gegaan maar het Van Gogh Museum heeft sindskort gezorgd dat blinden en slechtzienden nu braille schilderijen kunnen bewonderen zodat ze alsnog de schilderijen van Van Gogh kunnen ‘zien’. De bron daarvoor vind je hier (Bedankt Manon daarvoor!). Of er blinde kunstgeschiedenisstudenten zijn weet ik nog niet. Als jij iemand kent die blind is en iets gerelateerd aan kunstgeschiedenis studeert mag je mij best berichten. Ik ben namelijk heel benieuwd hoe deze student zo’n studie ervaart.

 

 • Tamarah stuurde mij een linkje van livescience met daarin een aantal feiten over trouwen en huwelijk, daarin kon ik aardig wat vinden over de geschiedenis van trouwen. De link kun je zelf hier bekijken. Na heel wat googlen kwam ik erachter dat trouwen een heel oud ritueel is. Dat wil zeggen, we noemden het inet altijd trouwen of marriage (dit woord stamt namelijk uit het Latijn) maar er waren bijna altijd al gerelateerde rituelen die op hetzelfde neerkwamen. Vaak werd het (verrassing) gedaan vanwege macht, geld en het uitbreiden van familiebanden. Een heel oude vorm van trouwen is Beena in pre-islamtisch Arabië. Eén van de oudste huwelijk ‘wetten’ komt uit Babylon en stamt uit 1790 vóór Christus.

 

 • Ja, de laatste woorden van de eerste mens die kon praten heb ik (verrassing!) niet kunnen vinden. Dat blijft maar een raadsel of hij/zij moet opstaan uit de dood en ze herhalen speciaal voor mij. Dat mag best ook wel. Ik vraag me echt oprecht af wat je zegt in je laatste uren als eerste pratende mens…

 

 • De toekomstvisie van de pre-historische mens heb ik ook niet kunnen ontdekken. Ik blijf me vooral af in hoeverre je een idee kunt hebben van ‘toekomst’ als je het idee van ‘tijd’ nog niet hebt bedacht. Wat betekent toekomst dan voor je? Is het begrip dan niet éxtra abstract voor je. Dieren hebben, zover ik weet, ook geen idee van tijd. Misschien moet ik daar naar kijken om erachter te komen hoe wij vroeger als mens dachten over toekomst en tijd.

 

Denken jullie dat deze antwoorden aardig logisch klinken? En weten jullie nog antwoorden of theorieën voor de vragen die nog niet beantwoord zijn? Of ken jij een blinde kunstgeschiedenis student?

 

 

4 Reacties

 1. Geweldig initiatief van het Van Gogh-museum. Moet ik ook eens heen.
  Daan onlangs geplaatst…Tag | Life Is A SongMy Profile

 2. Oh, wat leuk van het Van Gogh museum, ik vind het zo fijn dat mensen met beperkingen meer & meer ook gewoon alle dingen kunnen die, die mensen zonder een beperking perfect kunnen!
  Naomi onlangs geplaatst…Naomi in Wonderland has a new look + guest bloggers wanted!My Profile

 3. Dat laatste punt is interessant! Lijkt me sowieso leuk om te weten wat mensen vroeger (in welk jaar dan ook) dachten over de toekomst. Zwevende skateboards á la Back to the Future hebben we in elk geval niet.
  Anna Naomi onlangs geplaatst…Weer helemaal thuisMy Profile

 4. Ik vraag me dan toch altijd af hoe het is voor een blinde om kunst te ‘kijken’, aangezien dat toch behoorlijk visueel is haha! Wel goed initiatief van het Van Gogh museum!
  Rianne onlangs geplaatst…Neuropsychologie voor dummiesMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.