Persoonlijk

Believe – Mumford and Sons.

Afgelopen maandag was hij dan eindelijk te horen: het nieuwe nummer van Mumford & Sons. Ik ben best wel fan van deze band vooral omdat hun muziek heel uniek klinkt en de teksten vaak goed in elkaar zitten. Niet voor niets heb ik kaartjes voor hun concert in Nijmegen op 4 juli.

Maar nu las ik overal dat Mumford & Sons een nieuwe weg in zijn geslagen en gaan experimenteren met hun stijl. Ik was dus extra benieuwd naar het nieuwe nummer en eerlijk is eerlijk: ik heb nog nooit zoveel verschillende gedachten gehad tijdens één nummer. Voor deze keer een klein overzichtje. Luisteren/lezen jullie mee?

 • Yess, de nieuwe Mumford & Sons. Ik ben benieuwd!
 • Kalm mysterieus begin, beetje filmmuziek-achtig.
 • De tekst klinkt weer heel mooi, als een echt verhaal.
 • I don’t even know if I believe, I don’t even know if I believe.
 • Zeg waar blijft die banjo eigenlijk?
 • Hmm, spannend intermezzo.
 • Oh, er wordt weer gezongen. Wel lange intro hoor.. Of is het geen intro?
 • I don’t even know if I believe, I don’t even know if I believe.  (oh het vorige stukje was dus geen intro maar een tweede couplet)
 • Banjo?
 • Meer spanning en opbouw.
 • OMG GI
 • Z eleven zich wel uit op die gitaren zeg.
 • Beetje Coldplay stijl eigenlijk. Heeft wel wat.
 • Maar ehh, waar is die banjo?
 • Say something, say something, something like you love me
 • Klinkt wel wanhopig hoor Mumford & Sons. En opnieuw: Coldplay. Maar dan met andere zanger.
 • Banjo?
 • Ik vind het wel een beetje dramatisch en over-the-top vergeleken met hun oude nummers. Maar hé, nieuwe stijl.
 • Liiee-hiee-hieee-hieee, Dat moest het woord lie voor stellen?
 • Hu wacht wat, was dat het nummer al? Ik mis wat.
 • En ik mis de banjo.
 • SERIEUS WAAR WAS DE BANJO.

Ik vind het geen slecht nieuw nummer van Mumford & Sons, vooral het begin heeft iets mysterieus en bouwt de spanning leuk op. Het stuk met de gitaren klonk ook erg mooi maar behoorlijk Coldplay-achtig. Bovendien vond ik het hier en daar aardig wat dramatisch en over-the-top bijna.

Eigenlijk vind ik het wel leuk dat Mumford & Sons hun stijl willen blijven veranderen en willen experimenteren met andere instrumenten en genres. Het feit dat ze stopten met optreden en daarna terug komen met een heel andere stijl doet mij een beetje aan The Beatles denken (maar die traden helemaal niet meer op). Alleen vind ik het jammer dat Mumford & Sons instrumenten zoals de banjo (die hun uniek maakte) helemaal verbannen lijken te hebben. Qua stijl had het van mij ook wel origineler gemogen. Hoe is het experimenteren als de meeste van je luisteraars je nu ‘mainstream’ noemen?

Maar ach, ik wacht af tot het album in mei en misschien valt het dan wel reuze mee. Ik heb de rest nog niet gehoord en het optreden in juli wordt vast heel leuk, zeker met nog wat oude (BANJO) nummers erbij!

 

Wat vinden jullie van het nieuwe nummer?

8 Reacties

 1. Ja de banjo! Ik miste ‘m ook hier, en inderdaad heel erg Coldplayish. Voor mij werd het nummer steeds beter naarmate ik hem meer luisterde trouwens, eerst vond ik het maar mwah.
  Loranne onlangs geplaatst…Recensie: April Is de Wreedste Maand – Rindert KromhoutMy Profile

 2. Tja, ik weet het niet zo goed. Mumford and Sons is een van mijn lievelingsbands maar helaas ga ik niet naar het concert want geen geld, ver weg (nee serieus, Nijmegen is echt anderhalf keer Amsterdam voor mij) en volgens mij ben ik dan ook nog op vakantie. Maar goed, ik kijk wel heel erg naar het nieuwe album uit, ook al ben ik nog niet echt overtuigd door dit liedje :’)
  Karlijn onlangs geplaatst…HELP waar vind ik nieuwe muziek? Een 8tracks guidelineMy Profile

 3. Ik ken het nummer niet dus ben wel benieuwd.
  Lisa onlangs geplaatst…Blogilates: hoe werkt het nou en wat zijn de resultaten?My Profile

 4. Manon zegt:

  mm ik ken eigenlijk (bijna) helemaal geen nummers van ze, ben wel nieuwsgierig geworden door jou nu! Dus, nog aanbevelingen?

 5. Coldplay, ja? Dat is zeker niet slecht. Ik werd na album 2 een beetje moe van die banjo :p
  Daan onlangs geplaatst…Relativerend Tegen De Massa InMy Profile

 6. Wat een geweldige review/tekst haha. Ik vond het zo leuk om het te lezen! Ik vind het wel een leuk nummer, maar het klinkt echt heel erg Coldplay-achtig zoals je zei!
  Naomi onlangs geplaatst…“Hello, my name is Paul Smith” exhibition in HasseltMy Profile

  1. Dankjewel! Hij wordt wel steeds beter naarmate ik hem hoor eigenlijk.

 7. […] vind ik wel jammer, want de eigen stijl van Mumford and Sons was juist wat ik zo leuk aan ze vond. De blog van Madelon vat perfect de gevoelens tijdens het liedje samen. Maar gelukkig vond ik ook hun nummer Enemy ergens op het internet (is dit ook nieuw? Ik kende […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.