Columns

De échte dilemma’s in mijn leven.

Bron.
Bron.

 

Vergeet die dilemma’s op dinsdag even want dit zijn de échte vragen die ik mijzelf regelmatig stel.Dingen waar ik zo snel niet uitkom en die je ook niet makkelijk kunt googlen. Ik heb zo’n mijn theorieën soms maar hè, misschien kunnen jullie mij aan een beter (of definitief) antwoord helpen!

 

 • Hebben mensen die het puntje van hun neus aan kunnen raken met hun tong gewoon een langere tong? Of juist een grotere neus? Of zit hun neus dichterbij hun bovenlip ? Of andersom? En als je een langere tong hebt is dat dan erfelijk/genetisch/of weet ik veel wat bepaald of heb je gewoon heel veel getraind met je tong (haha, gewichtsheffen met je tong, zie je het al voor je?). Of is er een soort truc waarmee iedereen het kan die ik niet ken ? (niet dat ik zo treur om het feit dat ik mijn neus niet kan aaien met mijn tong)

 

 • Zijn er eigenlijk blinde mensen die kunstgeschiedenis studeren? Ik bedoel, daar heb je toch echt vaak je zicht voor nodig om bijvoorbeeld een schilderij te kunnen beschrijven of in te kunnen delen bij een bepaalde periode. Of is daar iets op bedacht? Daarover gesproken, misschien is het heel slecht dat ik dit niet weet als student Cultuurwetenschappen (met een vak zoals kunstgeschiedenis) maar zijn er schilderijen in braille?

 

 • Wie zou het eerste getrouwde stel zijn? En wanneer zouden ze getrouwd zijn? Wanneer is het idee van trouwen überhaupt ontwikkeld? En dan bedoel ik niet perse voor de kerk want daarvoor werd ook al getrouwd. Zouden er getrouwde stellen zijn geweest in de tijd van jagers en verzamelaars?

 

 • Wat zouden de laatste woorden zijn geweest van de eerste mens die kon praten? “Ok doei.”?

 

 • Zouden mensen in de prehistorie ook al een echt beeld hebben gehad van de toekomst en dan vooral een betere wereld in de toekomst? Net als wij nu nadenken over medicijnen in de toekomst en mensen in de Verlichting overtuigd waren van de toekomst als een lineaire lijn van vooruitgang? Of dacht men in de prehistorie niet na over de toekomst? Kun je nadenken over de toekomst als je nog niet zoiets als ’tijd’ hebt bedacht?

Degene die een vraag weet te beantwoorden wint een luchtgitaar. En als je alle antwoorden weet dan krijg je daarbij een luchtband en virtuele chocolade. Is dat geen goede deal?

14 Reacties

 1. Oh wat een briljante maar ook vreselijke vragen, hier kan je zo lang over nadenken. Helaas nog geen virtuele chocolade voor mij want ik heb geen idee. 🙂
  Loranne onlangs geplaatst…Ik heb het van een vreemdeMy Profile

  1. Haha virtuele troostchocolade dan maar (:

 2. Helaas, ik heb geen idee! Maar dat tongverhaal doet me denken aan de tijd dat ik naar de logopedist moest (want ik ‘slikte’ verkeerd volgens de tandarts – en vervolgens moest ik op slikles. Daar zit je dan als 14-jarige, terwijl een volwassen vrouw je met een lepeltje knijpfruit zit te voeren. Beeetje ongemakkelijk) en daar moest ik allerlei tongoefeningen doen. Niet het puntje van mijn neus aan raken maar wel rare figuren maken, soort tongtrucjes. Maar ik bakte er helemaal niets van, mijn tong is niet aangelegd voor dat soort dingen :’)
  Karlijn onlangs geplaatst…HELP waar vind ik nieuwe muziek? Een 8tracks guidelineMy Profile

  1. Haha slikles, nog nooit van gehoord. Lijkt me wel ongemakkelijk inderdaad. Misschien is het dan ook kwestie of je een lenige tong hebt haha.

 3. Manon zegt:

  Toevallig dat je net begint over schilderijen in braille, daar was laatst een stukje over in het nieuws: http://www.at5.nl/artikelen/140927/museum_maakt_van_gogh_schilderijen_toegankelijk_voor_blinden_en_slechtzienden Ik vond het erg goed bedacht!

  1. Oh dat heb ik helemaal gemist! Ik ga eens lezen.

   1. Manon zegt:

    Ik zit maar te wachten op die verdiende luchtgitaar, maar ik zie hem maar niet verschijnen…

 4. dit is echt raar maar vroeger kon ik dus het puntje van mijn neus met mijn tong aanraken maar tegenwoordig niet meer! so weird lol! ik heb de ‘gave’ niet meer, haha!
  robin onlangs geplaatst…Ciaté Sugar PlumMy Profile

  1. Hahah, de gave heeft je verlaten. Wel apart eigenlijk, dus je kunt het ook nog verleren.

 5. Euh…….. dat zijn nog eens vragen! Hier wel een aantal leuke feitjes over de geschiedenis van trouwen: http://www.livescience.com/37777-history-of-marriage.html 🙂
  Tamarah onlangs geplaatst…LentekriebelsMy Profile

  1. Oh dankjewel, die link ga ik eens doorkijken!

 6. Ik denk dat blinden wel muziek-kunst kunnen bestuderen. Klassieke muziek enzo.
  Marleen onlangs geplaatst…Communicatie: mijn studieMy Profile

 7. Punt één: hm. misschien een combinatie van beide?
  De laatste woorden van de eerste mens die kon praten (wat is praten, in dit scenario -zoals wij? Of communiceren met geluiden? Anders was het: ‘Urmhpf’. Dat heb ik uit betrouwbare historische bron vernomen.
  Daan onlangs geplaatst…Relativerend Tegen De Massa InMy Profile

 8. Mooie gedachten! En ik heb werkelijk waar GEEN idee haha.
  Sas onlangs geplaatst…TGIF: Week11/2015My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.