Columns

Ik introduceer: meneer Funky platenspeler


PicMonkey Collage

De kwaliteit van de camera van mijn mobiel, vergeef me. 

Afgelopen vrijdag was ik dus jarig (ik moet mijn leeftijd op deze blog nog aanpassen maar maar maar, neee-heeeee ik wil nie-hieeet) en dan krijg je van die lastige vragen zoals ‘wat wil je hebben voor je verjaardag?’. Nou ik weet dus absoluut nooit een antwoord op die vraag en vooral dit jaar was ik compleet inspiratieloos. Op de vooravond van mijn verjaardag zei ik, puur toevallig: “Het lijkt me wel leuk om lp’s van nu te kunnen luisteren.” Wist ik veel dat mijn ouders soms wél naar me luisteren (grapje vati en mutti).

Op de dag zelf wachtte er namelijk een hele grote doos op me met daarin, jawel, nog een doos en daarin, jawel, nog een doos en daarin, jawel: EEN PLATENSPELER.

Diezelfde avond dat ik zei dat lp’s draaien mij leuk leek hebben mijn ouders snel een platenspeler bestelt. En niet zomaar eentje maar een hele funky, rode, retro en geniale platenspeler met usb-aansluiting, cd-speler en radio zodat ik niet compleet afhankelijk ben van lp’s. En hij ziet er oh, zo funky en retro uit met z’n kleur en speakers en gewoon alles.

Mijn platenspeler is mijn nieuwe liefde (sorry vriendknul) gewoon alleen al omdat hij leuk staat op mijn kamer en veel hipper is dan de oude stereo-installatie. Ik doe er dan ook alles aan om te voorkomen dat meneer Funky (heb ik al gezegd dat ie funky is?) Platenspeler de relatie niet verbreekt of vreemd gaat.

’s Ochtends voer ik hem om stipt acht uur ontbijt (z’n favoriet is roggebrood met pindakaas) en lees ik hem stukjes voor uit de lokale krant (hij houdt van verhalen uit de regio). Als ik naar college ga speel ik een geluidsfragment met mijn stem af, dan vertel ik hem bijvoorbeeld verhaaltjes van Annie M.G Schmidt of Shakespeare (leuke afwisseling, waardeert meneer Funky Platenspeler wel). ’s Avonds na college voer ik hem natuurlijk direct zijn avondeten (bietjesstampot met tonijn) en terwijl heel Nederland om acht uur aan de koffie zit eist meneer Funky Platenspeler dan zijn cognac (zo draait hij beter). Voor het slapen gaan lees ik hem voor uit de muziek bijlage van de NRC (hij is graag op de hoogte van zijn wereldje) en zing ik nog een liedje voor hem (hij leert mijn gezang vanzelf wel waarderen). Meneer Funky Platenspeler slaapt trouwens met één van mijn pandaknuffels.

Vandaag woont hij vier dagen bij mij in huis. Ik besloot hem te vragen hoe het beviel.

“Ben je al gelukkig hier?”, vroeg ik naar hem terwijl ik zwijmelend naar hem keek.

Ik kreeg geen antwoord. Roggebrood voeren aan een elektrisch apparaat was volgens de handleiding ‘toch niet zo handig’. Morgen ga ik hem beschuit voeren.

 

Ps. Bedankt voor alle felicitaties vrijdag! Ik heb verder een ontzettend leuke dag en avond gehad met een fijn feest (: 

Pps. Heb ik al gezegd dat mijn platenspeler funky is?

9 Reacties

 1. wow wat een geweldig ding! En nog gefeliciteerd, beeetje laat. 🙂
  Loranne onlangs geplaatst…Ik heb het van een vreemdeMy Profile

  1. Dankjewel!

 2. Oh, hij is zeker funky! En nog multifunctioneel ook.
  Karlijn onlangs geplaatst…HELP waar vind ik nieuwe muziek? Een 8tracks guidelineMy Profile

 3. Gefeliciteerd! Wauw mooi dingetje! Weet je waar je ouders die besteld hebben?
  Daan onlangs geplaatst…TAG | EvAwardMy Profile

  1. Dankjewel! Ehm, volgens mij gewoon via Bol.com.. Hij is van het merk BigBen.

 4. Wauw, hij ziet er echt heel stoer uit!
  Marleen onlangs geplaatst…Twitter memories 1My Profile

 5. Manon zegt:

  Gaaf dingetje, ik moet zeggen dat ik het niet helemaal met zijn smaak eens ben. Roggebrood met pindakaas en bietjesstamppot met tonijn gaan mij toch net iets te ver…

  1. Aww echt, je moet het eens proberen. Best lekker (alsjeblieft, probeer het niet echt haha)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.