Columns

Uit den ouden doosch: De zandbakvriendin.

Met verhuizen naar een ander domein zijn helaas een hele hoop oude posts niet over geplaatst. Daarom post ik alsnog een aantal oude posts op z’n tijd onder de titel Uit den ouden doosch. Lees mee met wat ik op 3 juli 2012 schreef.

Bron helaas onvindbaar.

 

Tijdschrift: Iedereen heeft wel een zandbakvriendin. Zo’n vriendin die je uit je kleutertijd kent, waarmee je in de zandbak speelde, en waarmee je nog steeds bevriend bent.

Verdikkie. IE-DE-REEN heeft wel een zandbakvriendin. Iedereen behalve ik. Ja jongens, ik heb een ernstig dilemma en dat betreft mijn gebrek aan een zandbakvriendin. Ik was heus niet vriendloos in mijn kleutertijd. Ik was geen zielig kleutertje dat in haar eentje in de poppenhoek speelde. Ik had heus wel zandbakvriendinnetjes waarmee ik zandtaartjes at en kasteeltjes bouwde. Maar die vrienschap is, om het mooi te zeggen, verwaterd. Of verzandbakt.

Hoe dan ook, ik ben zandbakvriendloos. Geen vrienden uit mijn kleutertijd die ik nog spreek. En wat nu? Waar dient mijn leven nog toe? Ik bedoel, heb ik nog wel een doel op deze aarde nu ik geen zandbakvriendin heb? Want, daarvoor besta je natuurlijk. Om op aarde gegooid te worden, een zandbakvriendin te maken en vervolgens wordt die zandbakvriendin een groep 8 vriendin, een tutvriendin, een teut vriendin, een kater vriendin, een dertigersdilemma vriendin en een help-ik-ben-al-veertig-vriendin en het eindigt bij een zwijgen als een graf vriendin, zo’n vriendin die nooit een geheim door zal vertellen. Maar ja, al die mooie momenten en fases in het leven zal ik nu niet meemaken. Of ik maak ze wel mee maar in mijn eentje, zonder mijn zandbakvriendin. En dat maakt alles toch een stuk minder speciaal. Misschien wordt ik wel gek doordat ik een vriendin mis en eindig ik ergens weggestopt in een gekkenhuis. Dat allemaal door mijn gebrek aan deze ene vriendin.

Misschien moet ik een advertentie plaatsen in de krant:

Vr. Zkt. Zndbakvrnd. Niet roken, moet gek zijn, in de omgeving van gld. Huisdieren toegestaan.

Als er iemand reageert hebben we alleen ruim zeventien jaar aan vriendschap in te halen, maar dan heb ik tenminste een zandbakvriendin. Dan kan ik rond paraderen met mijn vriendin en aan andere mensen vragen of zij al zo’n vriendin hebben. Zo’n schattige zandbakvriendin, in de aanbieding bij de HEMA, in meerdere kleurtjes verkrijgbaar. Andere mensen zullen dan hun hoofd schudden. Want wie godsnaam heeft nou een zandbakvriendin. In welk goedkoop tijdschrift heb ik nou weer gelezen dat zoiets nou nodig was? Ik zal die mensen uitlachen en ze vertellen dat het niet aan hen ligt. “Het is niet jouw schuld, hoor. En maak je geen zorgen, alles komt wel goed. Stuur me wel een kaartje als je in een gekkenhuis zit he.”

Of misschien moet ik de hele advertentie achterwege laten. Gewoon zonder zandbakvriendin door het leven gaan. Dan kan ik een clubje oprichten. Het clubje voor zielige mensen zonder zandbakvriendin. En samen worden we heel gelukkig en lachen we alle mensen met zandbakvriendin uit. Dan hebben we ook een doel in ons leven. Doen jullie mee? Of ben ik toch de enige zonder zandbakvriendin?

4 Reacties

 1. Manon zegt:

  Misschien kan je een zandbakvriendin van iemand lenen? Zo in de krant van: Gevraagd – Zandbakvriendin en dan hoop je dat er eentje wordt aangeboden! Zo kan er nog een hele ruilhandel in zandbakvriendinnen gaan ontstaan, iedereen ook weer een nieuw avontuur in zijn/haar leven!

 2. Ik heb ook geen zandbakvriendin! Vroeger wel, maar daar heb ik allang geen contact meer mee. Leuk geschreven!
  Marleen onlangs geplaatst…Mijn naamkettingMy Profile

 3. Haha, ik snap je! Ik heb ook niet echt goede vriendinnen overgehouden aan mijn kleutertijd (al is dat ook wel weer iets logischer omdat ik een klas over heb geslagen op de basisschool, dus dan ga je op het laatst met andere mensen om) en dat vind ik soms ook wel ‘jammer’, maar aan de andere kant heb ik nog wel gewoon contact met mensen die ik al vanaf de bovenbouw van de basisschool ken en dat vind ik ook al wel wat waard. Schept ergens toch een band dat je gewoon al heel lang in elkaars leven bent, ook al is het dan op de achtergrond, haha.
  Hester onlangs geplaatst…Drie dingen naar keuze (de TAG)My Profile

  1. Jaaa basisschool vrienden van de bovenbouw hebben denk ik ook wel een grotere kans om te ‘overleven’. Ik ben tegen het einde van de basisschool verhuisd en van school verwisseld, dus dat zorgde ervoor dat ik ook groot deel van die vrienden moest ‘missen’. Ik heb dus echt geen contacten meer uit mijn kindertijd. Soms wel jammer maar aan de andere kant, als ik die mensen nu zie denk ik dat we sowieso uit elkaar zouden zijn gegroeid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.