Persoonlijk

De Liebster Award

Afgelopen woensdag werd ik door Anna Naomi (klikkerdeklik) genomineerd voor de Liebster Award! Een award waarbij beginnende bloggers elkaar onder de aandacht brengen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik genomineerd ben en het leek mij ook wel toepasselijk om deze vragen, die Anna Naomi bedacht heeft, op mijn nieuwe website te beantwoorden. Als een kleine herinnering aan wie ik ook alweer ben!

liebster award
1. Wat is jouw favoriete blog (van jezelf) en waarom?
Ik ben dus net verhuisd van domein en nu staan er heel veel blogjes niet op. Deze zal ik op den duur pas verhuizen onder de titel ‘uit de oude doos’. Daarnaast vind ik kiezen lastig want ik hou niet zo van favorieten. Als het toch echt moet vind ik het stukje ‘Wat als je planten willen sterven maar jij ze water blijft geven?’, best goed gelukt. Geïnspireerd op een vraag die ik toen tegen kwam op Tumblr. Ik zal de blog binnenkort plaatsen!
2. Wat was jouw grootste teenage crush?
Haha oh god, ik weet niet of ik mijn teenage crushes terug wil denken. Toen ik elf of twaalf was zag ik een keer een film van Peter Pan met Jeremy Sumpter, tenminste ik geloof dat de acteur zo heet. Ik vond hem toen best leuk maar ik zou niet weten hoe hij er nu uit ziet. Bovendien val ik eigenlijk helemaal niet zo op blond haha.
3. Welke superkracht zou jij willen bezitten en waar zou je die voor gebruiken?
Ik wilde eerst vliegen typen maar ik heb ook hoogtevrees dus ik weet niet of dat handig is. Wat zou ik dan willen doen? Ik zou wel willen kunnen teleporteren. Gewoon dat ik in een flits op een andere plek ben. Hoe handig is dat! Waarvoor ik hem zou gebruiken? Nou eigenlijk lekker egoïstisch om het openbaar vervoer te ontwijken en makkelijk naar verre bestemmingen op vakantie te kunnen gaan. Maar ja, zou je mogen teleporteren als je alcohol op hebt? Ik zou mijn superkracht ook wel voor het goede doel in kunnen zetten. Ik kan levens redden, ik ben er immers sneller dan de ambulance!
4. Wat is je lievelingsdier en waarom?
Panda’s. Zonder enige twijfel. Heb je die beestjes gezien? Ze zijn zo lief, fluffelig, klunzig, lui, apart en ontzettend hardcore kjoet schattig.
5. Wat is de beste beslissing die je ooit hebt genomen?
Na de havo ben ik doorgegaan voor mijn vwo-diploma. Toen zag ik er best tegenop maar achteraf is het mijn beste beslissing tot nu toe. Ik heb twee diploma’s en kan alle kanten (zover mijn profiel en vakkenpakket dat toelaat) op!
6. Als jij een gerecht zou zij, welk gerecht zou dat zijn en waarom?
Ik zou denk ik spaghetti zijn. Ik hou van Italiaans en sowieso mediterraans eten en de cultuur van die landen. Bovendien is spaghetti één grote, chaotische knoeiboel en ik ben ook aardig chaotisch en met mijn klunzigheid tover ik veel dingen om tot een knoeiboel.
7. Welke eigenschappen van jezelf waardeer je het meest?
Pfoe he wat een lastige vraag. Ik kan heel enthousiast zijn over dingen (echt dat je denkt: kalm even, stuiterbal) en ben meestal wel in voor gekke, spontane ideeën. Ik ben verder echt niet goed in boos worden of blijven en hou wel van creatief bezig zijn.
8. Wat is je leukste droom van de afgelopen tijd?
Eerlijk gezegd heb ik vaak nachtmerries of nare dromen maar een tijdje terug heb ik mijzelf wakker gelachen. Ik weet niet meer precies wat het was maar ik droomde dat mensen pizza’s als hoofd hadden. Dus lichamen met ehm ja, pizza’s boven op. En één pizza was chagrijnig en had geen tomatensaus maar mayonaise op de bodem. Iemand stootte mij aan en zei: “Trek het je niet aan, hij is met de verkeerde saus uit bed gestapt.” En ja dat vond ik heel grappig in mijn slaap.
9. Wat vind jij van tuinkabouters?
Ken je de Angels van Doctor Who? Zo niet dan kun je ze hier zien. Als je het filmpje hebt gezien snap je waarom ik die dingen doodeng vind. En zo denk ik ook over tuinkabouters. Tenzij ik aan Amélie denk. Dan vind ik tuinkabouters wel weer lief.
10. Wat denk jij dat er na je overlijden met je gebeurt?
Eigenlijk heb ik daar nooit echt bij stil gestaan. Ik denk dat mijn lichaam begraven of gecremeerd wordt. Maar verder dan dat? Nooit over nagedacht. Reïncarnatie lijkt me een leuk idee maar of ik er echt in geloof… Nahh, denk het niet.
11. Wat zorgt ervoor dat jij met een goed gevoel je dag kan beginnen?
Als ik weet wat ik die dag moet doen (bijvoorbeeld college, een bepaald iets voor school doen, rijles of dat ik ergens heen ga) en alles daarvoor in orde heb of voorbereid heb. Verder is het leuk als ik goed heb geslapen, het weer een beetje meewerkt en ik me gewoon fit voel. En oh ja, ik vind het langzaam wakker worden in de bus/trein terwijl ik naar muziek luister heel erg fijn.

11 feiten over jezelf op een rijtje:
1. Ik ben niet echt lang maar onlangs wel één hele millimeter gegroeid zodat ik nu officieel 1 meter 61 ben en niet langer 160,9..
2. Ik ben gek op panda’s en heb ook drie pandaknuffels.
3. Het lijkt mij ontzettend stoer om te werken voor een festival, televisie- of radioprogramma of een tijdschrift. Of gewoon allemaal.
4. Ik praat ontzettend snel.
5. Ik heb een hekel aan jeuk en wiskunde.
6. Ik heb een hele hoop lichtelijk neurotische trekjes. Zo drink ik nooit mijn glas helemaal leeg of eet ik nooit mijn eten helemaal op maar laat altijd iets over.
7. En oh ja, ik moet altijd de magnetron en de waterkoker eerder uitzetten. Het is een soort wedstrijdje tussen mij en die apparaten.
8. Ik heb een keer een hele presentatie gehouden met Google Translate als stem omdat ik mijn stem kwijt was. Godzijdank was het niet voor een cijfer maar wel voor mijn eigen ouders en die van klasgenoten.
9. Ik hou ervan om boeken te kopen. Het uitzoeken van een mooie kaft en de blijheid als je het boek eindelijk hebt: ik vind het heel leuk!
10. Ik hou heel erg van bakken en koken.
11. Ik mag dan wel twintig worden en aan de universiteit studeren.. Ik neem nog steeds rozijntjes, smoeltjes en snoeptomaatjes mee naar college. Ontzettend stoer, ik weet het.

Bij deze nomineer ik voor de Liebster Award:
1. Droomlichten
2. Runaway Isabella
3. Kinga
4. Moolu
5. Pinkpassionbytamara
6. Twentylove
7. Anieke Barth
8. Ilse ten Have
9. Life is a lie worth living for
10. I’m a Dreamer
11. Een of andere blog
Als jullie willen (niks is verplicht) mogen jullie de volgende vragen beantwoorden:

1. Wat is jouw favoriete blog (van jezelf) en waarom?
2. Geloof je ergens in ?
3. Als je nog maar één gerecht voor de rest van je leven zou mogen eten, welk gerecht zou je dan kiezen?
4. Wat is de beste mop die je ooit gehoord hebt?
5. Wat wilde je vroeger worden?
6. Wat is de beste beslissing die je ooit genomen hebt?
7. Hou je van teenslippers of niet?
8. Welk land zou je echt willen bezoeken en waarom?
9. Ben je meer een Alfa of een Beta persoon? Of juist allebei?
10. Wat is de beste film die je ooit gezien hebt in je leven?
11. Welk advies zou je willen geven aan anderen?

Nog even kort de spelregels van de Liebster Award op een rijtje:
1. Beantwoordt de 11 vragen van degene die jou genomineerd heeft.
2. Zet 11 feiten over jezelf op een rijtje.
3. Nomineer zelf ook 11 andere beginnende bloggers met minder dan 200 volgers.
4. Bedenk zelf 11 vragen die je aan de genomineerden wilt stellen.
5. Informeer alle 11 erover dat ze genomineerd zijn.
6. Plaats de badge van de Award bij je artikel.

12 Reacties

 1. Wat een leuke vragen heb je gekregen. Panda’s zijn zo cute! Ook erg leuke vragen heb je voor de genomineerde bedacht.

 2. Leuk om te lezen! Panda’s zijn inderdaad zoo leuk 🙂 x

 3. Toen ik dat las van Peter Pan moest ik de acteur natuurlijk even opzoeken en ik moet zeggen dat hij er nog steeds wel goed uitziet! (en bruin haar heeft ondertussen, geen blond) Super leuk om dit allemaal te lezen en ik moest heel hard lachen om de pizzahoofden!

  1. Oehh echt, dan ga ik hem ook even opzoeken ^^ Dankjewel voor je reactie, super lief (:

 4. Leuk dat je hem hebt ingevuld! Die Jeremy Sumpter is nog steeds leuk hoor 😉 kende hem nog niet. Leuke vergelijking met spaghetti! En ik vind het idee van Doctor Who’s angels juist wel vet haha! Maar tuinkabouters vind ik dan wel weer eng 😛

  1. Haha ik ga toch echt weer kijken naar die jongen. Ooh nee, ik vind de Angels zó eng. Verschrikkelijk haha.

 5. Wat leuk dat je me genomineerd hebt! Ik ben vorige week ook door Tess genomineerd, dus ik denk dat ik er morgen maar eens een blogje aan ga wijden. 🙂

  Hah, ik herken wel heel veel van jouw 11 trekjes, ik zou ook wel voor een tijdschrift of festival willen werken.. wie weet komt dat ooit nog wel (als we dat tijdschrift opzetten, ofzo, haha). 😉

  1. Ik ben benieuwd naar je antwoorden (: Haha jaaa dat tijdschriften, wie weet.. klinkt nog steeds als een leuk idee!

 6. Bedankt voor de nominatie! Het heeft even geduurd maar ik ben hem nu aan het invullen, hij komt denk ik vanmiddag al online!

  1. Haha, ik ben benieuwd!

 7. Haha, feitje 11! Maar toch vooral: feitje 8! Die is werkelijk geniaal. xD Ennèh, ik zal de vragen eens beantwoorden. Op vijf maart kun je ze terugzien in een post op mijn blog! Dank je wel voor het taggen, hè!

 8. […] ben door Madelon getagd voor de Liebster award! Dit houdt in dat ik elf vragen mag gaan beantwoorden die zij heeft […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.