Het is klein en het babbelt

Hé, wat zie jij er leuk uit!

Ja, jij daar! Weggekropen achter je beeldscherm of starend naar je telefoon. Hé, kop op en lach even. Die lach staat je namelijk best leuk. Je ziet er sowieso leuk uit vandaag! Dat mag best gezegd worden. Nee geloof me, zelfs je haar zit goed.

Ik weet niet wat je gaat doen vandaag, wat je al gedaan hebt en of je überhaupt iets gaat doen maar hoe dan ook hoop ik dat het goed komt. Ik hoop dat alle dingen die je vandaag wilt doen gaan zoals jij het wilt. Ik hoop dat die ene collega een keer aardig tegen je doet, die ene docent je ziet als je ijverig je vinger opsteekt en dat die ene trein nog nét even op je wacht zodat je hem niet mist. Hopelijk zit alles je mee vandaag want dat gun ik je, lieve lezer.

En maak je niet druk als het even niet mee zit. Niet alles kan in één keer goed gaan en ook niet in twee keer. Soms kost het iets meer tijd, iets meer ervaring of iets meer doorzettingsvermogen. Ga vandaag niet bij de pakken neerzitten maar ga ervoor. Wie weet lukt het je juist nu wel. En anders, morgen is er weer een dag.

Wees vandaag ook eens extra aardig voor jezelf. Koop die reep chocola als je vindt dat je hem verdiend hebt. Of koop dat shirtje of die schoenen. Trakteer jezelf op lekker eten: maak een uitgebreid ontbijt, een luxe lunch of ga eens lekker uiteten (alleen of met iemand erbij, mag allebei). Kijk eens in de spiegel en zeg eens hoe leuk je jezelf eigenlijk vindt. En als je iets fout doet, zeg tegen jezelf dat het helemaal niet erg is. Er zijn geen doden gevallen (hoop ik voor je) en wat betekent één klein foutje nou in een mensenleven? Kop op, je hebt nog tachtigduizend jaar te leven!

Lieve lezer, je ziet er altijd leuk uit maar vandaag zie je er éxtra leuk uit. Vandaag is alle leukheid en positiviteit extra. Niet alleen voor jou, maar ook voor anderen. Glimlach eens naar iemand die zielig kijkt, begroet de mensen die je tegenkomt en zeg het als je vindt dat iemand iets goed doet. Natuurlijk, omdat het vandaag internationale doe vriendelijk dag is. Maar wees niet hypocriet, leuke lezer: doe gewoon iedere dag vriendelijk!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: