Kliekjes

Open Brief #2. Aan die leuke Griekse zanger met baard.

Lieve Demis Roussos,

Mijn hart is vandaag twee keer gebroken. Eén keer toen ik ontdekte dat jij niet meer leeft. En de tweede keer toen ik zag dat Nu.nl dit onder het kopje Overig had geplaatst. Wat een lef hebben die lui van Nu.nl. Het is slechts overig’ nieuws dat jij, mijn held, dood bent. Jij, Demis Roussos, die deze wereld een beetje beter maakte met je muziek, je baard en je zwoele blik. De wereld is een groot man kwijt.

Ik weet nog goed toen ik je voor het eerste ontdekte, Demis. Ik zat met mijn moeder in de woonkamer en ze had zo’n jengelzender aan. Ik weet niet of jullie die ook kennen in Griekenland maar een jengelzender is zo’n nostalgische radiozender. Ze roepen heel hard Radio Nostalgiaaaaa na ieder reclameblok en de presentatoren zijn allemaal de 70 ruim gepasseerd. Ze praten over vroegâh toen schaapjes nog van wol waren en je nog viste met je handen. Af en toe draaien ze goede nummers hoor, zoals The Beatles en The Beach Boys. Maar soms komt er van dat gejengel door heen. Nederlands gejengel zoals ‘Even aan mijn mooooeeeeeeder vragen’. Maar goed, ze draaien ook goede muziek. Zoals jou, Demis. Op die ene fatale dag draaiden ze jouw muziek. Ik was verkocht. Verkocht aan je prachtige Griekse accent, je Duitse gezang ‘Schönnneees mädcheeeen aus Arcadiaaahahaaa’ en je leuk klinkende naam. Maar vooral was ik (na wat googlen) verkocht aan je knappe hoofd inclusief zwoele blik en prachtige baard.

Duizenden foto’s van jou hangen er op mijn kamer, Demis. Toen ik opnieuw mocht inrichten heb ik jouw hoofd als behang gekozen. Ik heb al je nummers op cd en val ’s avonds in slaap terwijl jouw cd voor me zingt. Maar het állerliefst kijk ik nog steeds naar je baard. Want als mensen aan mij vragen : “Goh wat vind je dan het beste nummer van Demis?”, nou dan weet ik het eigenlijk niet zo goed. Ik kan slechts één nummer zo noemen en dat is Schönes Mädchen aus Ancardia. En ja verder, geen idee.

Het is niks persoonlijks hoor, Demis, dus voel je niet beledigd. Maar eigenlijk vind ik je alleen leuk vanwege je baard. Die ziet er zo leuk fluffelig en woest uit (PARADOX). Zo’n baard waarvan je denkt: Ja, zo’n baard betekent nog wat. Daarmee kun je dingen bereiken. This beard is going places. En dan dat woeste, krullerige haar van je erbij. Heerlijk. Jammer dat je later in je leven kaal was met korte baard, dat was wel een teleurstelling.

Lieve Demis, ik hoop dat je rust in vrede en sterkte voor je familie. Maar ik zal vooral rouwen om je baard. Ik zal foto’s van hem ophangen op mijn kamer en hem herdenken. Terwijl ik zachtjes jouw liedjes voor hem zing.

Dikke lik,

Madelon

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: