Het is klein en het babbelt

Ik introduceer: Mijn intellectuele varken

Ik vraag me wel af hoeveel mensen bij deze titel dachten: Huh, wat? Waar gaat dit over.

 

Na heel wat grondig onderzoek (lees: heel veel foto’s bekijken) heb ik besloten wat mijn toekomstige huisdier wordt: Ik wil een varkentje. Ja, zo’n klein lief varkentje dat knort en waggelt en lekker roze is (ook al haat ik de kleur roze).

Nou heb ik in het verleden bij wel meer dieren geroepen “Aww wil ik hebben”. Het begon heel realistisch bij konijnen en goudvissen en ons huis wordt tegenwoordig ook gedeeld met een konijn, die naar de naam Winnie luistert (nou ja, luistert). Daarna ontstond het idee dat ik later een kat wil, ook al ben ik allergisch. Katten zijn lief, arrogant en vooral komisch. Tenminste, als alle katten zijn zoals de katten in de filmpjes op het internet. En als ik katteneigenaren moet geloven zijn inderdaad alle katten zo.

Verder wil ik graag een geitje, een panda, een kuikentje dat altijd een kuikentje blijft en, sinds kort, een varkentje.

Natuurlijk moet ik enorm groot en ruim gaan wonen later als ik al die dieren wil kunnen houden. Daarnaast moet ik een heel bamboe bos aanleggen voor mijn panda en nog een middel bedenken dat mijn kuiken voor eeuwig kuiken houdt maar dat zijn problemen voor later. Ik zie het gewoon al helemaal voor me, zeker dat varkentje. Het varkentje mag namelijk gewoon bij mij in huis wonen. Lekker vrij rond waggelen en knorren, heerlijk lijkt me dat. Je bent nooit alleen. Mister Pig en ik kunnen samen koken want varkens eten toch alles. We kunnen samen puzzels maken als we ons vervelen of werken in een moestuintje. We lezen elkaar voor uit mooie boeken en discussiëren over van alles: van politiek tot aan kunst. Want Mister Pig is natuurlijk een heel intellectueel varkentje.

Hij is ook lekker warm en dikkig zodat ik hem als kussen of als voetenwarmer kan gebruiken als het moet. Dat doet hij natuurlijk geheel vrijwillig, voordat ik de hele dierenbescherming over me heen krijg. En als ik niet kan slapen knort Mister Pig een slaapliedje.

Nadelen aan een varkentje zijn er gewoon niet. Oké, varkens kunnen 15 tot 25 jaar oud worden dus als Mister Pig en ik ooit ruzie krijgen zit ik er nog wel vijftien jaar minstens aan vast. En oh ja, ze kunnen gillen. Dus misschien gilt Mister Pig me uit mijn slaap in plaats van in slaap knorren. Bovendien waarschuwt internet mij dat ik ze ab-so-luut niet binnen mag houden. Of vlees mag voeren. En dat ze vies worden natuurlijk.

En dan nog het probleem dat ik van vriendknul absoluut geen varkentje mag hebben. Ook geen geitje, panda of een kuikentje dat altijd een kuikentje blijft. Alleen katje, dat mag wel. Een katje dat op een varkentje lijkt, dat mocht ook heel misschien nog. Maar stiekem ben ik natuurlijk het tegenovergestelde van plan. Ik koop mooi een varkentje dat vermomd is als een katje. En ook een panda die als kat vermomd is. En een geitje. En een kuikentje. Trapt hij vast in.

Wat is jullie stiekeme droomhuisdier ? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: